A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Ethan Hawke énekli A Meztelen Juliet és Blaze című filmek betétdalait

2018. augusztus 15., 10:30

Az amerikai filmsztár Ethan Hawke az 1994-es Nyakunkon az élet néhány betétdala óta többször énekelt már filmekben, legutóbb a Born To Be Blue-ban Chet Baker-klasszikusokat, a Sráckorban pedig saját szerzeményeket is. A héten (nálunk majd csak októberben) mozikba kerülő új Nick Hornby-regényadaptációban, A Meztelen Julietben újra rockerszerepet játszik, amihez Ryan Adamstől, Robyn Hitchcocktól és Conor Obersttől kapott új szerzeményeket, de forgatókönyvíró-rendezőként jegyzett másik új filmjének, a country hős Blaze Foley-ról szóló Blaze-nek a betétdalait is hallhatjuk tőle.

A Meztelen Juliet című 2009-es Nick Hornby-regényben egy harmincas évei végén járó angol nő egy hosszú kapcsolatának szétesése után összejön pasijának nagy bálványával, egy Tucker Crowe nevű kultikus amerikai dalszerző-énekessel – és ezt a kiégett rockerfigurát alakítja Ethan Hawke a filmváltozatban, melyet a Lemonheads egykori alapító basszusgitárosa és vizuálfelelőse, a Foo Fighters-videóival elhíresült Jesse Peretz rendezett. A filmbeli fiktív rockernek a bevezetőben említett jeles dalszerző-előadók írtak valóságos számokat, és a pénteken megjelenő filmzenelemezen az ő demóik is szerepelnek az Ethan Hawke által énekelt végleges verziók mellett. Beharangozóként a Bright Eyes-frontember Conor Oberst LAX című zongorás balladáját, és az abból Hawke által rockosított filmbetétdalt már hallhatjuk is.

az Ethan Hawke, Rose Byrne és Chris O’Dowd főszereplésével készült film előzetese, a Lucky Now című 2011-es Ryan Adams-dallal:

részletek a filmből:

.
FRISSÍTÉS: a megjelenés után a filmzenealbum anyaga felkerült a lemezcég hivatalos YouTube-csatornájára is!

Juliet, Naked – Original Motion Picture Soundtrack (2018)

1. Sunday Never Comes (Ethan Hawke)
2. LAX (Ethan Hawke)
3. What To Do When You’ve Wasted 15 Years Of Your Life (Nathan Larson)
4. We’re In Trouble (Ethan Hawke)
5. Juliet (Ethan Hawke)
6. 20th Call Of The Day (Ethan Hawke)
7. Waterloo Sunset (Ethan Hawke)
8. The Reality (Nathan Larson)
9. I Know Annie (Ethan Hawke)
10. War & Peace (M. Ward)
11. LAX (Ballad Version) (Ethan Hawke)
12. Sunday Never Comes (Demo) (Robyn Hitchcock)
13. Juliet (Demo) (Nathan Larson)
14. 20th Call Of The Day (Demo) (Ryan Adams)
15. LAX (Demo) (Conor Oberst)

.
Ethan Hawke másik friss filmjében, a januári Sundance fesztiválon tartott premier után szeptemberben mozikba kerülő Blaze-ben a néhai texasi country dalnok Blaze Foley (1949–1989) szerepét a szintén zenész Ben Dickey játssza. . .

. . .de a forgatókönyvíró-rendező Hawke a legutóbbi South By Southwest fesztiválon maga is elénekelt pár dalt a filmből főszereplőjének társaságában – az alábbi videón a Ronald Reagan elnökről szóló Oval Room című 1984-es Blaze Foley-szerzeményt és Townes Van Zandt 1971-es To Live Is To Fly című számát játsszák:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39