A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

„Ez nem a farkamról szól” – tessék, egy csokor meztelen Iggy Pop

2016. szeptember 29., 19:38

Idén februárban az énekes összesen 21, 19 és 80 év közti művész előtt pózolt meztelenül, az elkészült popkulturális aktok pedig hamarosan kiállításba, illetve könyvbe olvasztva válnak bárki számára elérhetővé. Az Iggy Pop Life Class név alatt futó projekt első képeit most hozták nyilvánosságra.

iggypop

„Ez nem a farkamról szól, hanem arról, hogy kiderüljön, mi maradt belőlem. Egyszeri alkalom volt, nem hagyom ott  a munkahelyem” – Iggy Pop korábban az Entertainment Weekly-nek mesélt az Iggy Pop Life Class című művészeti projektről, melynek keretein belül összesen 21 művész örökítette meg az énekest, pamlagon, anyaszült meztelenül.

Jeremy Deller osztályának legfiatalabb tagja 19, míg legidősebb művésze 80 éves volt, mikor februárban a New York Academy Of Arts egyik termében Iggy aktokat rajzolhattak: az elkészült művekből novemberben kiállítás nyílik a szintén New York-i Brooklyn Museum-ban, melyhez kapcsolódóan egy 144 oldalas albumot is piacra dobnak, mely a tárlattal egyetemben az Iggy Pop Life Class címen viseli majd.

A Dazed-nek köszönhetően a könyvben fellelhető rajzok első hulláma már most megtekinthető, így nem áll fenn annak a veszélye, hogy bármelyikünk is pucérkodó Stooges frontemberek nélkül maradna ezen a gyönyörű napon.