A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Ezer darab készült a Pink Floyd legritkább lemezéből

2015. december 7., 9:00

Mindössze ezer példányra limitálták a Pink Floyd legritkább lemezét, mely a – még David Gilmour nélküli – 1965-ös ősformáció ténylegesen első felvételeit tartalmazza.

154-one-crazy-diamond-03

Ezer példányban adták ki a Pink Floyd 1965 – Their First Recordings című lemezt, mely a zenekar legelső, szalagon rögzített számait tartalmazza. A Syd Barrett által írt Lucy Leave, Double O Bo, Remember Me és Butterfly című dalokat, valamint Roger Waters Walk With Me Sydney című szerzeményét és Slim Harpo I’m A King Bee-jének feldolgozását magába foglaló kiadvány két 7″ lemezből áll.

Az 1965-ös felvételeken a Pink Floyd legelső, Syd Barrett, Roger Waters, Nick Mason és Richard Wright alkotta felállása hallható, melynek akkor még Bob Klose nevű szólógitáros barátjuk is tagja volt. A gitáros-énekes David Gilmour csak évekkel később, 1968-ban csatlakozott az együtteshez. A Rolling Stone információ szerint a limitált kiadású vinylen túl a zenekar jövő év végére időzítve az anyag nagyobb példányszámban való megjelentetését is tervezi.

Címkék: