A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Fawns Of Love: Someday (Robin Guthrie Version) – kollaboráció a Cocteau Twins-főnökkel

2020. július 7., 23:30

Az 1997-ig működő skót Cocteau Twins trió mindhárom hajdani tagja aktív az utóbbi időben: Liz Fraser énekesnő másfél éve John Grant és a Massive Attack társaságában tért vissza a koncertezéshez, sőt egy karácsonyi folkfeldolgozás után a Sigur Rós-frontember Jónsi szólóalbumára is rögzített egy számot (Cannibal), a billentyűs-basszista Simon Raymonde a sztárvendéges Lost Horizons projektjével ad ki felvételeket, a gitáros-producer Robin Guthrie pedig főleg remix/rework munkákkal jelentkezik – most épp az amerikai Fawnes Of Love duóval jegyez kollaborációt.

A kaliforniai Bakersfieldben élő tanárházaspár, Jenny Andreotti énekesnő és a multiinstrumentalista Joseph Andreotti már 2003 óta zenél együtt különféle projektekben (Calico Sunset, The Grizzly Owls, Funeral Club, Peppermint Kisses), az aktuális Fawns Of Love nevű szintis dream pop  együttesük viszont csak 2017-ben adta ki Who Cares About Tomorrow debütalbumát, amit tavaly követett a Permanent című második nagylemez. A hangzásuk leginkább a New Order és a Cocteau Twins közé lőhető be, így nem véletlen, hogy felvették a kapcsolatot az utóbbinak az egykori főnökével, Robin Guthrie-val is. „Elsőként a Someday című szerzeményünk egy lehetséges remixéről kezdtünk beszélgetni, de ahogy múlt az idő és Robin elkezdett dolgozni a felvételen, gyorsan átalakult a szám egy teljesen új verziójává. Robin végül gitár-, basszus-, billentyű- és dobtémákat is feljátszott, amelyek teljesen új hangulatot adtak a dalnak” – meséli Joseph a most közzétett közös produkció születéséről.

a Someday eredetije a 2019-es Permanent album nyitódalaként.  . .

. . .és az új Robin Guthrie-verzió, mely egy Never Sing For Joy című friss B-oldalas Fawns Of Love-számmal együtt jelent most meg:

érdekesség, hogy Guthrie a Someday előtt egy Somewhere című dalt remixelt tavaly ősszel a Luby Sparks tokiói dream pop zenekarnak:

.
az egykori Cocteau Twins-énekesnő Elizabeth Fraser legutóbbi stúdiófelvétele az angol folk trubadúr Sam Lee idén januárban megjelent új albumán, az egykori Suede-gitáros Bernard Butler produceri irányításával felvett Old Wow-n szereplő The Moon Shines Bright karácsonyi dal átirata, melybe a művésznő a Wild Mountain Thyme című skót népdal elemeit illesztette be:

.
a Cocteau Twins angol tagja, a Bella Union kiadót vezető multiinstrumentalista-producer Simon Raymonde a 2014-es  Snowbird-duólemeze után 2015-ben a Jesus And Mary Chain nyolcvanas évek végi dobosával, Richard Thomasszal alapította meg Lost Horizons nevű projektjét, melynek vendégénekesekkel teli 2017-es Ojalá debütalbumához 2018 végén egy sztárparádés lemezbemutatót is rendeztek a londoni Queen Elizabeth Hallban – és az ott készült koncertfelvételek közül idén áprilisban néhányat hivatalosan is közzétettek Marissa Nadlerrel, Ghostpoettel és a hajdani Midlake-frontember Tim Smith-szel:

Sun’s Signature – dalok a Cocteau Twins-díva Elizabeth Fraser duójától a Genesis-gitáros Steve Hackett-tel
máj. 17., 17:05
My Chemical Romance: The Foundations Of Decay – új dal nyolc év után
máj. 13., 2:54
Black Midi: Welcome To Hell – klipdal az új Hellfire album és a júliusi Kolorádó-koncert elé
máj. 9., 22:28
Kasabian: SCRIPTVRE – klip az új The Alchemist’s Euphoria albumhoz + Tom Meighan szólódalai
máj. 6., 9:00