A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Fertő-tóhoz kötődő új dallal tér vissza a brit énekes-producer, SOHN

2022. május 17., 10:25

Négy év szünetet követően tér vissza Christopher Michael Taylor, vagyis művésznevén SOHN. Legújabb dalának címe Figureskating, Neusiedlersee, amihez az inspirációt egyfelől Tom Waits Alice című szerzeményéből szerezte, másfelől pedig saját fiatalkori emlékeiből. A szám címe magyarul azt jelenti: műkorcsolyázás, Fertő-tó.

Christopher Michael Taylor brit producer és dalszerző egy ideig Ausztriában élt, a Figureskating, Neusiedlerseeezt című szám ezt az időszakot idézi fel: sóvárgás a múlt, egy múltbéli kapcsolat, a kezdeti rózsaszín felhők után. És benne van az a nyomás is, amit a szerelem intenzitásának fenntartásával kapcsolatban érez az ember.

„Az a metafora, hogy egy szerelmem nevét korcsolyázással a jégbe véssem, nagyon megérintett, annak a veszélye pedig, hogy a jég végül beszakad alattam, minden ismétléssel nő – nagyon tetszett ez a kép” – mondta SOHN a dal kapcsán.

A Figureskating, Neusiedlersee megjelenésével egyidőben SOHN azt is bejelentette, hogy 2018 óta először ismét turnéra indul az Egyesült Királyságban és Európában. Az egyes helyszínek és dátumok listáját ide kattintva lehet böngészni, a hozzánk legközelebb eső helyszín Bécs lesz, de egy varsói vagy prágai kirándulás sem hangzik rosszul. A londoni születésű SOHN, aki korábban hosszabb ideig Bécsben és Los Angelesben is élt, jelenleg a spanyolországi Katalónia fenyőerdőiben él, és régóta várt harmadik albumán dolgozik.

Címkék: ,