A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Fever Ray: Carbon Dioxide – újabb dal az öt év után érkező új Radical Romantics albumról

2022. november 10., 17:23

A svéd The Knife elektropop testvérduó élén elhíresült extravagáns énekesnő Karin Dreijer a Fever Ray szólóprojektjének 2009-es debütalbuma és 2017-es Plunge nagylemeze után most bejelentette harmadik szólóalbumát is: a 2023. március 10-re ígért Radical Romantics tízszámos anyagából októberben már megkaptuk tőle a fivérével, Olof Dreijerrel közösen írt és rögzített What The Call Us klipdalt, ma pedig közzétette a második beharangozó felvételt is, melyben a bristoli avantgárd elektronikus producer Vessel (Sebastian Gainsborough) volt az új segédje.

Az új lemeznél a legutóbbi The Knife- és Fever Ray-albumon is dolgozó Johannes Berglund hangmérnök társproduceri szerepet kapott, további közreműködők között pedig a szintén svéd Aasthma duó (Peder Mannerfelt és Pär Grindvik), a portugál DJ-producer Nídia és a Nine Inch Nails két tagja, Trent Reznor és Atticus Ross is besegített a zenei alapoknál.

„A széndioxid egy olyan vegyület, amelyet az oxigénnel való kötődés határoz meg, és számomra úgy tűnik, mintha a tiszta kémiai kifejezése lenne annak az alapvető együttérzésnek, amelytől a bolygónk életfeltételei függenek” – mondja Vessel a produceri támogatásával készült Carbon Dioxide című dalról, melyet a lemezbejelentéshez egy szöveges videóval mutattak be.

View this post on Instagram

A post shared by Fever Ray (@feverray)

View this post on Instagram

A post shared by Fever Ray (@feverray)

.
a Radical Romantics album számlistája az alábbi Bandcamp-lejátszón:

.
Vessel, azaz Sebastian Gainsborough legutóbbi munkája Az Északi idei filmzenealbuma volt Robin Carolan társszerzőjeként:

David Byrne: The Fat Man’s Comin’ – karácsonyi dal a kövér Télapóról
dec. 2., 17:30
Gaz Coombes – klipdalok a Supergrass-frontember új Turn The Car Around szólóalbumáról
nov. 30., 10:51
Morrissey: Rebels Without Applause – a Bonfire Of Teenagers albumról, Red Hot Chili Peppers-zenészekkel
nov. 26., 6:30
Romy & Fred again..: Strong – a szólópályára tért The xx-frontlány újabb dala a DJ-producerrel
nov. 15., 6:08