A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Fever Ray: Carbon Dioxide – újabb dal az öt év után érkező új Radical Romantics albumról

2022. november 10., 17:23

A svéd The Knife elektropop testvérduó élén elhíresült extravagáns énekesnő Karin Dreijer a Fever Ray szólóprojektjének 2009-es debütalbuma és 2017-es Plunge nagylemeze után most bejelentette harmadik szólóalbumát is: a 2023. március 10-re ígért Radical Romantics tízszámos anyagából októberben már megkaptuk tőle a fivérével, Olof Dreijerrel közösen írt és rögzített What The Call Us klipdalt, ma pedig közzétette a második beharangozó felvételt is, melyben a bristoli avantgárd elektronikus producer Vessel (Sebastian Gainsborough) volt az új segédje.

Az új lemeznél a legutóbbi The Knife- és Fever Ray-albumon is dolgozó Johannes Berglund hangmérnök társproduceri szerepet kapott, további közreműködők között pedig a szintén svéd Aasthma duó (Peder Mannerfelt és Pär Grindvik), a portugál DJ-producer Nídia és a Nine Inch Nails két tagja, Trent Reznor és Atticus Ross is besegített a zenei alapoknál.

„A széndioxid egy olyan vegyület, amelyet az oxigénnel való kötődés határoz meg, és számomra úgy tűnik, mintha a tiszta kémiai kifejezése lenne annak az alapvető együttérzésnek, amelytől a bolygónk életfeltételei függenek” – mondja Vessel a produceri támogatásával készült Carbon Dioxide című dalról, melyet a lemezbejelentéshez egy szöveges videóval mutattak be.

View this post on Instagram

A post shared by Fever Ray (@feverray)

View this post on Instagram

A post shared by Fever Ray (@feverray)

.
a Radical Romantics album számlistája az alábbi Bandcamp-lejátszón:

.
Vessel, azaz Sebastian Gainsborough legutóbbi munkája Az Északi idei filmzenealbuma volt Robin Carolan társszerzőjeként:

Thom Yorke a brit zeneszerző-producer Clark új Sus Dog albumán – a Budapest Art Orchestra kíséretével
máj. 26., 18:47
Jungle – klipdalok a brit funk-soul tánczenekar új Volcano albumáról
máj. 24., 22:51
Róisín Murphy: The Universe – újabb dal a Hit Parade album és a veszprémi koncert elé
máj. 17., 12:34
King Gizzard & The Lizard Wizard: Gila Monster – klip az új PetroDragonic Apocalypse albumról
máj. 16., 16:02