A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Filozofikus art rock Gdanskból – a Trupa Trupa először Magyarországon

2019. december 11., 14:25

A Trupa Trupa különleges, art rock zenéjével és új lemezével február 5-én érkezik a Dürer Kertbe. A gdanski négyesre nagy hatással volt szülővárosuk és annak történelme, Schopenhauer és Nietzsche filozófiája, ennek eredményekén tárul fel saját univerzumuk.

A lengyel Trupa Trupa idén jelentette meg ötödik, Of The Sun című lemezét. Az anyag jól reprezentálja a csapat sokszínű univerzumát, ragyogó dalaikat, melyek csillogása alatt azért ott van a világ nihilizmusa, valamint egyfajta  ravasz, sötét humor is átsiklik a számokban rejlő titkos rétegeken. A zenéjük egyszerre tűnik könnyednek és mázsás súlyúnak.

A gdański környezet filozófiai és esztétikai alap a Trupa Trupa számára. Egy csavaros történelemmel bíró város, mely szülőföldje Arthur Schopenhauernek is, akinek filozófiája inspirálóan hatott Nietzschére, illetve a zenekarra is. Klaus Kinski színész is a közelben született. A csapat frontembere, Grzegorg Kwiatkowski pedig a legjobb Werner Herzog-filmnek tartja a Fitzcarraldót –  amelynek Kinski a főszerplője, akinek karaktere megpróbál egy kisebb vagyonra szert tenni, hogy operaházat építsen a dzsungelben. Erőfeszítéseit azonban szánalmas kudarc koronázza. Ezek a gondolkodók, történések, érzelmek mind hatottak az Of The Sun vibráló, de közben a halandóságra ítéltség béklyójáról is szóló dalaira.

A Trupa Trupa különleges zenéjével már körbejárta a fél világot, játszottak többek közt az SXSW-n, a Primavera Soundon, az Iceland Airwavesen, a Colours of Ostraván, a Waves Viennán és az Eurosonicon is. Az Of The Sun lemezzel turnéznak majd Amerikában, Japánban és persze Európában is.

A New Beat és a Dürer Kert bemutatja:
Trupa Trupa (PL)
52 Hertz Whale (SK)
Időpont: 2020. február 5. 19:30
Helyszín: Dürer Kert
Jegyek

Facebook-esemény

Különleges együttállás: a Katatonia és a Sólstafir Budapesten!
ápr. 14., 18:50