A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Finn metál a Toldiban és a Dürer Kertben: Heavy Trip filmbemutató és Everwave koncert

2019. február 4., 16:12

Február 6-án és 7-én különleges betekintést nyerhetünk a finn metál zenészek világába, méghozzá két teljesen más nézőpontból: a Toldi moziban február 6-án premier előtt láthatjuk a Heavy Trip című finn filmvígjátékot, mely egy távoli faluban élő zenekar képzelt történetét meséli el, míg másnap egy nagyon is valóságos finn csapat, az Everwave mutatja be So Called Home című első lemezét a Dürer Kertben.

Február 6-10. között zajlik a Finn Filmnapok, melyet Finnország Budapesten működő intézete, a FinnAgora szervez a Toldi moziban. A vetítések között szerepel a Heavy Trip (Heavy Túra) című film premier előtti bemutatója. A „feelgood” vígjáték egy apró finnországi faluban működő metálzenekar, az Impaled Rektum történetét meséli el: 12 éves fennállásuk alatt még egyetlen koncertet sem adtak, most azonban életük álmát válthatják valóra, miután összefutnak egy nagy fesztivál fejesével…

A témához kapcsolódva másnap, február 7-én egy létező finn zenekar, az Everwave szerepel a Dürer Kertben. A 2012 óta működő, Kuopióból származó csapat modern metál zenéje erős dallamokra, mélységében felépített hangulatokra és súlyos hangzásra épül, az egyediséget biztosító inspirációt pedig az óceánok rejtélyes mélyéről merítik: poszt-apokaliptikus történeteik a sötét vizek legnagyobb mélységeit és legmagasabb hullámait járják be. Az öttagú zenekar első lemeze novemberben jelent meg So Called Home címmel, a Speech című dalukhoz klip is készült.

A két eseményt nem csak a finn metál szcéna kapcsolja össze, hanem az is, hogy a filmben szereplő egyik színész, Samuli Jaskio személyesen is ott lesz a koncerten!

A FinnAgora és a Fekete Zaj Fesztivál bemutatja:

Everwave koncert

2019. február 7., csütörtök 19 óra

ESEMÉNYOLDAL

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.finnagora.hu/hu
http://www.feketezaj.hu/
http://www.everwave.fi/

Különleges együttállás: a Katatonia és a Sólstafir Budapesten!
ápr. 14., 18:50