A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Fiona Apple minikoncertje új Fetch The Bolt Cutters albumának dalaival

2020. október 12., 10:16

Fiona Apple amerikai dalszerző-zongorista-énekesnőtől a 2012-es The Idler Wheel… albuma után hét éven át csak filmek és sorozatok betétdalai (Dull Tool, ContainerPig Trouble), átdolgozások (The Byrds, The Beach BoysThe Waterboys, Frank Sinatra, Mose Allison, Simon & Garfunkel), kollaborációk (Andrew Bird, Jeff Goldblum, King PrincessThe Lullaby Project) és Donald Trump-ellenes kis protest songok érkeztek. Idén áprilisban tért vissza új Fetch The Bolt Cutters albumával, amihez három év után egy minikoncertet is kaptunk a múlt hétvégén.

A nyolc év után 2020 márciusára elkészült, majd a járványhelyzetben elhalasztott megjelenések tendenciájának hősiesen szembeszegülő előrehozott dátummal kiadott visszatérő album mániákus és zsigeri anyagát a kritika az év legjobb lemezei közt ünnepli, de a közönség csak a múlt héten fizetős online közvetítések formájában zajló The New Yorker Festival zárásaként hallhatott új Fiona Apple-dalokat élő előadásban.

A Zoom-interjúval körített háromszámos minikoncerten a 43 éves művésznő a 2013-2017 közti fellépésein már játszott I Want You To Love Me mellett a lemez második és harmadik számának, a Shameika című szerzeménynek és a címadó Fetch The Bolt Cuttersnek az élő verzióját is bemutatta kísérőzenekarával.

.
a fenti három számmal induló teljes áprilisi Fetch The Bolt Cutters album, melynek 7. és 8. dalában az énekesnő nővére, Maude Maggart vokálozik, a címadó felvételben pedig az angol modell-színésznő Cara Delevingne a vendéghang:

I Want You To Love Me
Shameika
Fetch The Bolt Cutters
Under The Table
Relay
Rack Of His
Newspaper
Ladies
Heavy Balloon
Cosmonauts
For Her
Drumset
On I Go

.
Fionának szárnyai vannak – egy 2018-ban készült dokumentumfilm, mely címét az énekesnő hátán lévő FHW tetoválás nyomán kapta:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39