A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Flat Eric ismét Mr. Oizo-klipben szerepel 15 év után

2014. november 30., 9:19

Flat Eric, a zenére bólogató sárga bábfigura 1999-ben lett globális sztár a francia technoproducer Mr. Oizo, azaz Quentin Dupieux által rendezett Levi’s-reklámkampányban és az ahhoz tartozó Flat Beat című sikerszám klipjében. Most 15 év után ismét egy Mr. Oizo-klipben láthatjuk – és a teljes új Mr. Oizo-album is meghallgatható.

A francia F Communications és Ed Banger kiadóknál eltöltött évek után az immár 2010 óta Los Angelesben élő Mr. Oizo a vadonatúj The Church című albumát már Flying Lotus cégénél, a Brainfeedernél adta ki, és az első klipdalnak a Ham című számot választotta. Dupieux a zenei és videós karrierje mellett a 2010-es években elismert fesztiválkedvenc filmrendező lett groteszk humorú munkáival (Rubber és Gázos című filmjei magyar moziforgalmazásba is kerültek, a Marilyn Mansont is szerepeltető Wrong Cops idén nyáron a Margitszigeten volt látható a Francia Intézet által szervezett kertmozis vetítésen, az immár francia nyelven forgatott Réalité pedig e pillanatban is a filmfesztiválokat járja a februárra várható mozibemutató előtt), de a Ham videóját nem maga forgatta le, hanem az utóbbi két filmjében is szereplő amerikai komikusra, Eric Wareheimre, a Tim & Eric duó egyik tagjára bízta a rendezést – Flat Eric szerepeltetése azonban a saját ötlete volt. A sárga kis figura, akinek végleges formáját Dupieux annak idején a Muppet Show atyjának, a néhai amerikai bábművész Jim Hensonnak a stúdiójával együttműködésben alakította ki, ezúttal megvásárolható plüssjátékként tűnik fel az amerikai fogyasztói társadalom elhízott és agresszív polgárait karikírozó brutális klipben, melyben egy igazi hollywoodi sztár, John C. Reilly (Boogie Nights, Magnólia, Chicago, Taplógáz, A lankadatlan, A galaxis őrzői stb.) a főszereplő.

a Flat Beat klipje és a Levi’s első Flat Eric-reklámfilmje 1999-ből:

Flat Eric elődje, Stéphane az M Seq című 1998-as Mr.Oizo-klipben:

a Marilyn Mansont is szerepeltető Wrong Cops című 2013-as Quentin Dupieux-film előzetese:

Mr. Oizo november 18-án megjelent The Church című új albuma itt hallható:

Bear Biscuit
Ham
Destop
Dry Run (featuring Bart B More)
Mass Doom
Machyne
iSoap.
Torero
Memorex
The Church

egy friss fotó Mr. Oizóról, vagyis Quentin Dupieux-ről:

mroizo14

ráadásként itt van a főként Major Lazer-videókat jegyző Eric Wareheim két korábbi kliprendezése: a Wishes című Beach House-számhoz forgatott 2013-as kisfilm a Twin Peaksből ismert Ray Wise főszereplésével…

… és a Depeche Mode 2009-es Hole To Feed klipje a zenekar nélkül:

FRISSÍTÉS: mozielőzetes a Réalité című Quentin Dupieux-filmhez, melyben Eric Wareheim is szerepel – ő az angolul beszélő férfi!

Lana Del Rey szereplése apja, a zongorista Rob Grant első lemezén
jún. 9., 9:16
PJ Harvey: I Inside The Old I Dying – újabb klipdal az új albumról
jún. 7., 14:18
Peter Gabriel – dalok a két évtized után érkező i/o albumról, Brian Eno közreműködésével
jún. 5., 5:16
Thom Yorke a brit zeneszerző-producer Clark új Sus Dog albumán – a Budapest Art Orchestra kíséretével
máj. 26., 18:47