A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Florence + The Machine: What Kind Of Man – az új album első teljes dala és klipje +FRISSÍTÉS: Nicolas Jaar-remix!

2015. február 13., 6:09

A két Florence + The Machine-sikeralbum, a 2009-es Lungs és a 2011-es Ceremonials (meg az ugyanabban az évben felvett MTV Unplugged) után Florence Welch énekesnő 2015 nyarán áll elő harmadik sorlemezével (és adja első magyarországi koncertjét a Szigeten). Az új albumhoz itt a számok és közreműködők listája, a borítókép és két videó, köztük az első kislemezdal lenyűgöző klipje.

A 2008/2009-ben feltűnt új brit női mezőny (Marina And The Diamonds, Little Boots, La Roux stb.) kereskedelmileg is roppant sikeres, többmilliós eladású, Amerikában is platinalazemes varázslónőjét legutóbb a BBC őszi sztárparádés God Only Knows feldolgozásklipjében láthattunk, de most a héten már elkezdte beharangozni új albumát: hétfőn este egy titkos londoni koncerten zárt körben megtartotta új dalai élő ősbemutatóját, kedden közzétett egy How Big, How Blue, How Beautiful című két és fél perces kisfilmet, csütörtökön este megtartotta What Kind Of Man című első kislemezdal premierjét a BBC Radio 1 adón Zane Lowe műsorában, majd az éjszaka a számhoz illően bombasztikus videoklipet is bemutatta.

flo-how

Ezzel egy időben kiderült, hogy az optimista csengésű How Big, How Blue, How Beautiful lesz a június 1-jén megjelenő album címe, a keddi videó alatt hallható zene pedig csupán egy részlet az öt és fél perces címadó dalból, melyet az énekesnő az egyik legrégebbi szerzőtársával, Isa Summersszel, a Florence + The Machine élő felállásának billentyűsével írt. Az ebben a kompozícióban is oly feltűnő fúvósokat a Goldfrapp duó férfitagja, Will Gregory hangszerelte az albumon, melynek producere a Brian Eno-tanítvány Markus Dravs volt (ő elsősorban az Arcade Fire producereként ismert, de nyert Grammy-díjakat Coldplay– és a Mumford & Sons-lemezekért is, Florence viszont leginkább a Björk-féle Homogenic miatt választotta őt – illetve azért, mert Dravs „nagyon jó a monumentális hangzásokban”). Az előző két Florence-album fő producere, Paul Epworth ezúttal csupán kisebb szerepet vállalt, a Mother című záródalban.

flo-what6

Az énekesnő az első kislemeznek választott What Kind Of Mant az angol dalszerző-előadó Kid Harpoonnal írta (akivel már a 2011-es Ceremonials album Shake It Out és Never Let Me Go című számain, illetve a Sweet Nothing című 2012-es listavezető Calvin Harris-kollaboráción is együtt dolgozott), a filmszerű és szokatlanul erotikus klipet pedig Ryan Heffington koreográfusssal és Vincent Haycock rendezővel forgatta Mexikóban (Haycock korábban Calvin Harris-videókkal tűnt fel, de az említett 2012-es kollaboráció idején Florence átcsábította magához).

a What Kind Of Man pár órája érkezett klipje:

How Big, How Blue, How Beautiful – az album beharangozó kisfilmje a címadó dal egy részletével és két Florence-énnel:

.
Florence korábbi klipjei Vincent Haycock rendezésében: a Lover To Lover kisfilmje Ben Mendelsohn ausztrál színész közreműködésével…

… és a Sweet Nothing című Calvin Harris-kollaboráció szintén 2012 őszéről:

.
egy múlt éjszaka közzétett negyedórás KROQ-interjú, melyben Florence már az új albumról mesél:

.
az új lemez tervezett dallistája és borítóképe:

Florence + The Machine: How Big, How Blue, How Beautiful (2015)

1. Ship To Wreck
2. What Kind of Man
3. How Big, How Blue, How Beautiful
4. Queen of Peace
5. Various Storms & Saints
6. Delilah
7. Long & Lost
8. Caught
9. Third Eye
10. St Jude
11. Mother
+
12. Hiding
13. Make Up Your Mind
14. Which Witch
15. Third Eye (Demo)
16. How Big, How Blue, How Beautiful (Demo)

flo-album

flo-album2

.
FRISSÍTÉS: február 26-án a What Kind Of Man című dalhoz egy bő 12 perces Nicolas Jaar-remix is érkezett!

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39