A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Florence Welch egyik kedvenc zenekara az IDLES, akik most remixelték az egyik dalát

2022. október 25., 10:10

Az talán meglepő, hogy az IDLES remixelte Florence Welch egyik számát, de az meg még inkább az lehet – például egy Florence + The Machine rajongónak mindenképp –, hogy a dalszerző-énekes egyik kedvence is a brit punkrock zenekar. Nem esik annyira közel egymáshoz a két zenei világ. Ennek ellenére Mark Bowen, az IDLES szólógitárosa is nagyon bírja a legutóbbi, Dance Fever című nagylemezét a Florence + The Machine-nek, ezért remixelte most a Heaven Is Here című dalt.

Bár az IDLES nyers, kíméletlen és kemény rockzenét játszik, a Heaven Is Here című Florence + The Machine dalból mégis egy klubokba való darabot készített a zenekar gitárosa, Mark Bowen. Ez egyébként már a negyedik IDLES-remix idén, korábban a NEU!, a Whispering Sons és a Rise Against számait is átgyúrták. Bowen azért nyúlt Florence Welch számához, mert a Dance Fever számára egy nagyon katartikus album, ám a Heaven Is Here-rel kapcsolatban mindig is hiányérzete volt, valami nagyon hiányzott belőle, méghozzá az a feszültség, ami egyébként a teljes nagylemezn végigvonul. Ezt szerette volna pótolni a remix elkészítésével.

Ezt némiképp aláttámasztja Florence Welch is, aki azt mondta a saját daláról, hogy ő ugyan elégedett vele, de a rajongói közül többen is kifogásolták, hogy túl rövid, hogy nem nyílik ki teljesen, ám szerinte most az IDLES-remix helyre teszi a dolgot. Mert úgy őrzi meg a szám eredeti jelentését, hangulatát és auráját, hogy közben táncolhatóvá is teszi, kinyitja azt. Aminek az énekesnő különösen örül, hisz az IDLES az egyik kedvenc zenekara, akikkel  jövőben majd szeretne más formában is együtt dolgozni. Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy mi sül ki belőle.

Ez pedig a Heaven Is Here eredetije volt: