A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Olvass bele megjelenés előtt Fodor Sándor: Énekelsz Csehtamást? című könyvébe

2021. május 26., 19:20

Június 7-étől kapható Fodor Sándor Énekelsz Csehtamást? című kötete, amely a Cser Kiadó gondozásásban jelenik meg. Sándor a kilencvenes évek elején már írt egy könyvet az ország egyik legnagyobb hatású előadójáról, aztán úgy gondolta, hogy jórészt azoknak a szövegeknek, interjúknak a felhasználásával rányitja az ajtót a kétezerhúszas évekre, hogy a nyomasztó kádári időket felidéző sorok közé némi friss szelet engedjen be. Így került a kötetbe Marozsán Erika, Víg Mihály, Beck Zoltán és Cseh András. Talán a velük készített interjúkból is érződik, hogy Cseh Tamás még mindig mindenkit megérint és szíven talál. Íme néhány részlet a kötetből, amely már előrendelhető.

„Az egészen világos, hogy a Cseh Tamás-i életmű jelentősen túlmutat a tényleges dalokon, előadásokon, elég, ha arra gondolsz, hogy az emberek nem azt mondják: „Énekelsz valami Cseh Tamás-dalt?”, hanem csak annyit, hogy „Énekelsz Csehtamást?” Mindenesetre szeretek
hinni egyfajta folytonosságban, hogy viszonyban vannak az alkotói világok, hatnak és reflektálnak egymásra” – mondja a 30Y frontembere, Beck Zoli a könyvben.

Másik János így emlékszik vissza: „Királyok voltunk! (Postakürt, Kis Olimpia) Pár évvel később hozzánk vágták a „koszos”
gitárjainkat ezeken a helyeken. Ragyogó idő!!! Mirtusz és unikum, a bokrok alján, ha betépve
elheversz. És nagy-nagy felelősség, hogy te vagy az örököse valaminek, ami úgyis te magad vagy.”

Cseh Tamás így:

Bereményi Géza pedig így:

A kötet előrendelhető a Cser Kiadó webshopjában.

Címlapfotó: Cseh Tamás Archívum