A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Folytatódik a koncertdömping 2020-ban is

2020. január 7., 3:37

Mozgalmas időket élnek a zenerajongók, hisz egymás után érkeznek a koncertbejelentések 2020-ra. A New Beat nevű koncertszervező cég is évről évre egyre több nemzetközi előadót hoz el Budapest klubjaiba, a friss, befutás előtt álló, izgalmas produkcióktól kezdve a fesztivál headlinerekig mindenkit. 2020-ra már most 24 koncertet jelentettek be, köztük a Pixies első hazai koncertje mellett első Aréna-bulijukat, a Papa Roach és a Hollywood Undead fellépését is.

2019-ben a New Beat összesen 69 koncertet szervezett Magyarországon. Meghívásukra 17 országból érkeztek hazánkba előadók; a zeneiparból nagy szeletet hasító brit és amerikai együttesek mellett járt itt például a maori metált játszó Alien Weaponry, az észt rapper TOMMY CASH, a közel-keleti lakodalmas techno királya, Omar Souleyman, az orosz rave csapat, a LITTLE BIG, a lett indie reménység, a Carnival Youth vagy az EBM belga alapítója, a Front 242.

Emellett olyan legendáknak örülhettünk, mint IGGY POP, első önálló koncertjével érkezett a Budapest Parkba a Thirty Seconds To Mars, először láthatta a közönség élőben a kolumbiai világsztárt, Juanest, új lemezét mutatta be a francia sanzonkirálynő, ZAZ és ismét őrületes bulit nyomott a Sum 41 is.

A koncertszervező cég a Dürer Kerttel közösen januártól decemberig olyan koncerteket hozott a zenerajongóknak, mint például a Hooverphonic, a Morcheeba, a Cigarettes After Sex, a Seafret és Mark Lanegan lemezbemutatója, az August Burns Red jubileumi fellépése, a Napoleon búcsúkoncertje vagy a Larkin Poe hazai debütálása.

És kiket várhatunk az idén? Az év Michael Malarkey fellépésével indul január 27-én, akit legtöbben a Vámpírnaplók vagy a Kék könyv-projekt sorozatokból ismerhetnek; február 5-én jön a lengyel art-rock csapat, a Trupa Trupa, új lemezével tér vissza a Seafret február 28-án, aztán március 11-én pótolja elmaradt koncertjét a norvég pop fenomén, a Kakkmadafakka, áprilsi 22-én ismét sokkol az IC3PEAK, és Young For Eternity című albumával érkezik a The Subways május 28-án.

A floridai hardcore rapper, Ghostmane koncertje a Dürer Kert nagytermében már ősszel teltházas lett, így március 29-i fellépését átköltöztették az Akvárium Klub NagyHalljába, és a Magyarországon először fellépő The Dead South november 26-i koncertjére is alig maradtak már jegyek.

A keményebb vonalat képviseli a Monuments és a Heart of a Coward, a Crossfaith, az Icon For Hire, a Rings Of Saturn, a Car Bomb, a Microwave, és a Rising Merch Faces of Death 2020 turné is, melynek részeként fellép a Decapitated, a Beyond Creation, az Ingested, a Lorna Shore és a Vicera is.

Április 2-án és 3-án az angol goth/dark kultzenekar, a Mission ad koncertet két egymást követő este a Dürer Kertben, és 2020-ra a New Beat és a Dürer Kert első Aréna-koncertjét is bejelentette: március 4-én a Papa Roach és a Hollywood Undead kergeti őrületbe a fiatalokat a Budapest Arénában.

Végül pedig nyáron, a Budapest Parkban láthatjuk a Sofi Tukkert, a Deftonest, a Black Veil Bridest, a 5 Seconds of Summert, a Billy Talentet, a nyár végén, egész pontosan szeptember 2-án pedig Magyarországon először játszik a legendás Pixies és az ausztrál multiinstumentalista tehetség, Tash Sultana is. És ahogy mondani szokták: ez még csak a kezdet.

További infóért és friss hírekért kövesd a New Beat oldalát. 

Címlapfotó: Nagy Marci

Különleges együttállás: a Katatonia és a Sólstafir Budapesten!
ápr. 14., 18:50