A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Forradalom & Micsodaország – bizarr Quimby-klip a mai arénakoncert elé

2016. november 26., 15:44

Szemragasz képi világú klipet forgatott az Aranyélet stábja a Quimby egyik friss dalához. A Forradalom a három éve megjelent Kivándorló Blues párjaként rázná fel a hazai rebellizmus langymeleg állóvizét, egyben átmozgassa az épp erre vágyókat a vészesen közelgő arénakoncert küszöbén.

quimby2

Új klippel jelentkezett a Quimby – a zenekar szombaton mutatta be a Forradalom című dalhoz készült videót, melyet Lóth Balázs rendezésében az Aranyélet stábjával közösen hoztak tető alá. Lóth Balázs a Lángoló Gitároknak foglalta össze az „egyszerre töprengős és többrétegű, közben meg egy rituális-apokaliptikus nótához” készült kisfilm esszenciáját.

„Az elképzeléseink metszetében egy olyan klip állt, amelyben egy átlagos család tagjainak privát forradalmai jelennek meg: ismert frusztrációk, hétköznapi crazy, kicsit álomszerűen elburjánzó elmeroggyantság.”

A Forradalom a 2013-as Kivándorló Blues-hoz hasonlóan magában hordoz egyfajta markáns társadalomkritikai töltetett, azonban már korántsem operál annyira konkrét szövegbéli utalásokkal, mint az előbbi szerzemény. Az idén 25 éves Quimby ma este a Papp László Sportarénában adja Micsodaország névre keresztelt koncertjét, mely egyben a Jónás Jelenései című album bemutatójául is szolgál majd.

Címkék: ,