A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Foster The People – három új szám a harmadik album elé +FRISSÍTÉS: lemezbejelentés!

2017. április 28., 10:42

A tegnap kaptunk egy-egy albumbeharangozó dalt a Haim-lányoktól (Right Now) és a Phoenix-fiúktól (J-Boy), a Sziget-fellépő PJ Harvey pedig egyszerre két számmal is meglepett minket (A Dog Called Money / I’ll Be Waiting), a Foster The People viszont egyszerre három számmal előlegezi meg három év kihagyás után érkező harmadik albumát! Az aktuális évtized egyik legnagyobb mainstream sikert elérő indie pop zenekara a Pumped Up Kicks slágert is tartalmazó 2011-es Torches debütlemez után az ismét Greg Kurstin és Paul Epworth társszerző-produceri segédletével készült 2014-es Supermodel albumból már jóval kevesebbet adott el, de most némi fazonigazítás után visszatér – és július 4-én a Budapest Parkban is fellép!

A Los Angeles-i együttesben történt némi személyi változás a legutóbbi album óta: a névadó-zenekarvezető-multiinstrumentalista-frontember Mark Foster és a dobos Mark Pontius 2015-ben elvesztették maguk mellől a harmadik alapítótársukat, a basszusgitáros-vokalista Cubbie Finket, most viszont hivatalos taggá tették a 2010 óta koncerteken már velük játszó Isom Innis billentyűs-ütőhangszeres-vokalistát (a fenti friss kép bal szélén) és Sean Cimino gitáros-billentyűs-vokalistát (a fenti kép jobb szélén), akik már a legutóbbi album Coming Of Age című slágerében is társszerzői kreditet kaptak. Az viszont kevésbé jó jel, hogy a most megjelent új számokban – a képből kiesett Kurstin és Epworth helyett – kommerszebb irányból jött segéderőkkel dolgoztak: a Doing It For The Money-ban a OneRepublic-vezér Ryan Tedderrel, a Pay The Man című dalban pedig a kanadai rapper-énekes K’naannal is több más iparos-társszerző mellett (harmadik új felvétel, az S.H.C. teljesen saját szerzemény – ez a Sacred Hearts Clubnak a rövidítése, ami a hírek szerint valószínűsíthetően az album címe is lesz).

A harmadik Foster The People-sorlemezt felvezető III című háromszámos anyag az alábbi playlistben hallható:

Doing It For The Money
Pay The Man
S.H.C.

FRISSÍTÉS: amint az másfél hónappal később kiderült, az album tényleg Sacred Heart Club címmel jelenik meg – július 21-én, az alábbi borítóval és számlistával, rajta a fenti három beharangozó dallal!

1. Pay The Man
2. Doing It For The Money
3. Sit Next To Me
4. SHC
5. I Love My Friends
6. Orange Dream
7. Static Space Lover
8. Lotus Eater
9. Time To Get Closer
10. Loyal Like Sid & Nancy
11. Harden The Paint
12. III

.
a legutóbbi FTP-megjelenés,  a 2015 decemberében BitTorrenten közzétett The Unforeseeable Fate Of Mr. Jones című szám:

.
néhány Foster The People-klip időben visszafelé 2014-től 2011-ig:

Best Friend

Coming Of Age

Houdini

Don’t Stop (Color On The Walls)

Call It What You Want

Helena Beat

Pumped Up Kicks

+
ráadásként itt a 2012-es Warrior című dal is, melyet Mark Foster frontember az új-zélandi énekesnő Kimbra és a kanadai DJ-producer A-Trak társaságában készített a Converse cég 3 Artists, 1 Song kollaborációs sorozatához – a videót pedig a fenti Don’t Stop (Color On The Walls) és Houdini klipekhez hasonlóan a DANIELS rendeződuó, Daniel Kwan és Daniel Scheinert jegyzi:

Brodka: Wrong Party – a lengyel art-pop énekesnő a brit sztárproducer Dan Carey-vel
jan. 24., 14:05
Royal Blood: Typhoons – az áprilisra bejelentett rock-diszkós album címadó dala
jan. 22., 5:49
Silk City feat. Ellie Goulding: New Love – klip Mark Ronson és Diplo duójának új számához
jan. 22., 3:53
Billie Eilish & Rosalía: Lo Vas A Olvidar – klipduett a spanyol énekesnővel az Eufória tévésorozathoz
jan. 21., 17:59