A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Csodás fotó David Bowie és Iggy Pop 1976-os letartóztatásáról

2015. február 2., 21:08

25.000 dollárért árulják az eBay-en ezt a frissen előkerült 1976-os fotót, mely akkor készült, mikor a New York állambeli Rochesterben egy szállodai szobában a civil ruhás nyomozók letartóztatták a marihuánabirtoklással és -fogyasztással vádolt David Bowie-t és Iggy Popot – az előbbi csuklóján épp csattan is a bilincs!

A Station To Station albummal épp Amerikában turnézó Bowie és a vele lógó Iggy a rochesteri koncert éjszakáján, március 20-ról 21-re virradóra a Flagship Americana Hotelben csapott bulit, melyre a szálloda bárjában megismert csajokat is felvitték magukkal, ám közülük ketten titkosrendőrök voltak, és helyszínre hívott erkölcsrendészeti kollégáikkal hajnali fél 3 tájban letartóztatták a két rockert (meg rajtuk kívül még egy férfit és egy nőt is). A fenti csoportkép ekkor készült.

Mivel a turnénak mennie kellett tovább, Bowie-ékat óvadék fejében pár óra után kiengedték a rendőrőrsről, és csak március 25-én tértek vissza Rochesterbe, hogy bíróság elé álljanak. Természetesen ártatlannak vallották magukat, és újabb óvadék ellenében ismét távozhattak, Bowie remek ügyvédi csapata pedig idővel elérte, hogy végül meg is ússzák az 5-től 15 évig terjedő büntetést, ami elítélésük esetén fenyegette volna őket.

bowie-mug

Érdekesség, hogy Bowie 2007-ben napvilágra került híres rochesteri „rabosítási” fotója ezen a napon, 1976. március 25-én készült – látszik is, hogy más ruhát és frizurát visel, mint 21-én hajnalban a letartóztatásakor. Amiről ezt csoportképet most az elmúlt napokban láthatta először a nagyvilág, ilyen formában:

bowie-iggy-1976march-capture4

Még jó, hogy az internetes közösség összefogásának eredményeképp kitakaratlan/vízjelmentes verzióban (és ingyen) is megcsodálhatjuk a fotót a maga teljes pompájában – lásd ismét a fenti nyitóképet!

.
egy korabeli híradófelvétel:

David Bowie az 1976-os turné egyik próbáján az Iggy Poppal közösen írt (és később Iggy 1977-es The Idiot albumának nyitódalaként megjelenő) Sister Midnight című számot énekli:

Szerző:
A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39