A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Foxes: Body Talk – az angol énekesnő új albumának első kislemezdala +FRISSÍTÉS: a dal videoklipje!

2015. június 2., 13:06

Az idei Sziget Fesztivál egyik popsztár-üdvöskéje, az angol Foxes (született: Louisa Rose Allen, 1989) tavaly már a debütalbumának megjelenése előtt nyert egy Grammy-díjat (a legjobb tánczenei felvétel kategóriában az orosz-német DJ-producer Zedd-del közös Clarity slágerdalért), ő is énekel Giorgio Moroder visszatérő lemezén (Kylie, Sia, Kelis, Charli XCX és Britney mellett), és már idén várható a második albuma, melyről itt az első beharangozó dal.

A Foxes művésznevet a Lily Allentől való könnyű megkülönböztethetőség végett választó southamptoni dalszerző-énekesnő 2012 elején ugyanannál a Neon Gold Recordsnál kezdte pályáját, mint Marina And The Diamonds, legelső kiadványai után máris tánczenei producerek hívták vendéghangnak, és az első nagylemeze már a nagy Sony kiadó terjesztésében jelent meg 2014 májusban.

foxes-roller

A Glorious album három Top 20 kislemezdalt is tartalmazott, de nem volt elég egyéni produkció – főleg ahhoz képest nem, hogy a kis művésznő Björköt, Patti Smith-t és Kate Bush-t emlegeti példaképeiként, és experimentális pop kategóriába sorolná saját stílusát . A Moroder-kollaboráció után a második albumára már érettebb hangzást tervez, és ennek biztató jele a Jim Eliot producerrel (Kylie Minogue, Ladyhawke, Little Boots stb.) a nyolcvanas évek klasszikus popslágereinek stílusában írt Body Talk című első beharangozó dal, mely a mai napon jelent meg az iTunes oldalán (és nemsokára videoklipet is kap).

FRISSÍTÉS: a dal június 4-én hivatalosan is felkerült a YouTube-ra!

FRISSÍTÉS 2: június 23-án megérkezett a Body Talk videoklipje, mely a dalhoz hasonlóan a nyolcvanas évekbeli popesztétikához nyúl vissza!

.
a Body Talk című szerzemény élő ősbemutatójára már május 27-én sor került – igaz, akkor még csak akusztikus gitárkísérettel:

.
a Giorgio Moroder-album Foxes-közreműködéséből, a Wildstarból az alábbi megamixben 1:08-tól hallhatunk egy részletet:

FRISSÍTÉS 3: a Wildstar című Moroder-kollaboráció teljes hosszában június közepén jelent meg!

.
az első Foxes-kislemezdal, a 2012-es Youth, melyhez 2013-ban készült klip:

a 2014-es Foxes-album legsikeresebb száma, a brit Top 10-be jutó Let Go For Tonight, melynek Kid Harpoon volt a társszerző-producere:

.
a tavaly Grammy-díjat nyerő táncdal, a Zedd-del közös 2012-es Clarity klipje 2013-ból:

Foxes két további tánczenei kollaborációja 2013-ból, az Until The End című a Sub Focus-szám és Rudimental-féle Right Here:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39