A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Foxes: Devil Side (új dal) + az új album Kate Bush ihlette borítója

2015. december 26., 8:34

Az idei Szigeten remek koncerttel bizonyító angol popénekesnő Foxes (született: Louisa Rose Allen, 1989) február 5-én adja ki All I Need című második albumát, melyről nyár óta már öt klipdalt mutatott be (Body Talk, Feet Don’t Fail Me Now, Better Love, If You Leave Me Now, Amazing), de ma megjelentetett egy hatodik beharangozó számot is: a Devil Side-ot a legsikeresebb Adele-slágernek, a Someone Like You-nak a társszerző-producerével, a Semisonic-frontember Dan Wilsonnal készítette. Szintén a héten tette közzé új albuma borítóját is, melyet láthatóan Kate Bush ihletett.

Bár Foxes táncos kommersz popban mozog, már Glorious című 2014-es debütáló anyaga idején elárulta egy videointerjúban, hogy az angol art-pop díva Kate Bush 1985-ös Hounds Of Love nagylemezét tartja minden idők legjobb albumának, lényegében azon nőtt fel („a gyermekkorom aláfestő zenéje volt”). Ezek után már nem is olyan meglepő, hogy az új Foxes-lemez borítóját az az ikonikus 1978-as képsorozat ihlette, ahol a legendás sztárfotós Gered Mankowitz a 19 éves Kate Bush-t testhez simuló tornadresszben fényképezte, melyen átütött a mellbimbója (a városi legenda szerint az emeletes buszokra került plakátok közlekedési baleseteket is okoztak Londonban).

katebush-span1

.
Az új Foxes-lemez két borítóverziója: az iTunes oldalára már felkerült első változat a 12 számos alapkiadáshoz . . .

foxes-allineed

. . . és a jobban sikerült második borítókép az album 12+4 számos deluxe verziójához:

foxes-allineed2

Foxes: All I Need (2016)

Rise Up (Intro)
Better Love
Body Talk
Cruel
If You Leave Me Now
Amazing
Devil Side
Feet Don’t Fail Me Now
Wicked Love
Scar
Money
On My Way

Shoot Me Down
Lose My Cool
All I Need
Rise Up (Reprise)

.
Amint az már a közelgő új lemez eddigi beharangozó számaiból is kiderült, a második Foxes-album jóval erősebbnek ígérkezik a 2014-es debütnél – főleg, hogy ezúttal a válogatott társszerző-produceri gárdában olyan nevek is felbukkannak, mint Jim Eliot (Kylie Minogue, Ladyhawke, Little Boots, Rae Morris stb.), Kid Harpoon (Jessie Ware, Florence + The Machine), a Bastille-frontember Dan Smith vagy Charlie Fink az idén feloszlott Noah And The Whale-ből. Ebbe a sorba illeszkedik az amerikai Dan Wilson is, aki a kilencvenes évek második felében a Semisonic nevű minneapolisi power pop sikertrió élén tűnt fel, majd annak 2003-as leállása után Rick Rubin támogatásával indította szólópályáját és kezdett más előadóknak is bedolgozni: a Dixie Chicksszel írt Not Ready To Make Nice 2007-ben három Grammy-díjat nyert, az Adele-féle 2011-es Someone Like You pedig (melynek társszerzője, zongoristája és producere is Wilson volt) a XXI. század legtöbb példányban eladott albumának legnagyobb slágere lett.

danwilson-adele

Az időközben KT Tunstall-, Paloma Faith-, Pink-, Birdy- és Taylor Swift-számoknál is segédkező Wilson az új Foxes-albumra a Devil Side című dalt az énekesnővel közösen írta, és producerként is jegyzi az itt hallható végeredményt:

foxes-devillyrics

FRISSÍTÉS: a Devil Side-ból az album februári megjelenésekor érkezett egy zongorás akusztikus verzió is egy videóval!

.
ráadásként itt van Dan Wilsontól a három legismertebb Semisonic-klipdal: a 2001-es All About Chemistry albumról való Chemistry. . .

. . . illetve a bravúros koreográfiájú Closing Time és Secret Smile az 1998-as Feeling Strangely Fine sikerlemezről:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39