A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Foxygen: Follow The Leader – videoklip +FRISSÍTÉS: újabb klipek a Hang című új albumhoz

2016. november 2., 16:10

A retrós psych-popjával befutott Los Angeles-i Foxygen együttes az 2013 legjobb albumai közt jegyzett We Are The 21st Century Ambassadors Of Peace & Magic és a 2014-es duplalemezes …And Star Power után 2017. január 20-ra jelentette be következő stúdióalbumát Hang címmel. Sam France frontember és a multiinstrumentalista-vokalista Jonathan Rado a szimfonikus zenekari kísérettel felvett – és vendégként a Flaming Lips-tag Steven Drozdot is szerepeltető – új lemezükről múlt hónapban már bemutatták egyik monumentális szerzeményüket egy David Bowie-t idéző kis videóval (America), de a mai albumbejelentéshez megjött a Follow The Leader című első igazi klipdal is.

A húszas éveik közepén járó kaliforniai fiúk az új lemezükhöz a nagy példaképeik közé számító Flaming Lips multiinstruentalistája mellett felkérték némi közreműködésre a New York-i Lemon Twigs tagjait és a dalszerző-gitáros-énekes Matthew E. White-ot is (ő a kollégájának, a mintegy negyven zenészt dirigáló Trey Pollardnak segített a szimfonikus hangszerelésben). Az ismét külső producer bevonása nélkül rögzített album Follow The Leader című új kislemezdalának itt látható klipjét Cameron Dutra rendezte, aki már a San Francisco című 2013-as Foxygen-sláger videóját is jegyezte.

a Foxygen több mint egy év kihagyás után október 16-án élőben is visszatért, a Desert Daze Music Festivalon – itt épp a San Francisco című dalt játsszák:

.
FRISSÍTÉS: az új lemez második beharangozó klipdala, az On Lankershim 2017. január 12-én ékezett meg. . .

. . . március 9-én pedig az Upon A Hill is kapott egy videót, melyben Sam France vámpírszerepben énekel!

.
az album számlistája és borítója:

Foxygen: Hang (2016)

01 Follow The Leader
02 Avalon
03 Mrs. Adams
04 America
05 On Lankershim
06 Upon A Hill
07 Trauma
08 Rise Up

foxygen-hang

The National: Somebody Desperate – a Cyrano filmzenealbumról
dec. 3., 13:56
Dave Grohl és Greg Kurstin idei hanuka-feldolgozásai: Ramones, Lisa Loeb és sokan mások
nov. 30., 3:34
Nick Cave & Warren Ellis: We Are Not Alone – filmbetétdal
nov. 24., 4:33
Placebo: Surrounded By Spies – új szám a Never Let Me Go album bejelentéséhez
nov. 9., 4:35