A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Frank Turner 50 nap alatt mind az 50 amerikai államban fellépett a zenekarával

2022. augusztus 3., 17:35

Ő a harmadik – és az első nem amerikai – zenész, aki sikeresen végrehajtotta a feladatot. Elsőként 1981-ben George Thorogood lépett fel 50 napon át mind az 50 amerikai államban, majd a The Melvins 2012-ben. Most pedig az angol Frank Turner és The Sleeping Souls nevű zenekara. „Brutális volt”, összegezte röviden és lényegre törően a zenész.

Az ötlet, hogy Frank Turner minden amerikai államban – amiből összesen 50 van – koncertet ad és ezt a kihívást 50 nap alatt teljesíti, még a Covid előtt jutott az eszébe, de aztán a világjárvány keresztbe tett az elképzelésnek. Aztán idén februárban megjelent Turner 9. nagylemeze FTHC címmel, és mivel az énekes-dalszerző Amerikában úgyis megturnéztatta volna az új albumot, adta magát, hogy felmelegítse korábbi ötletét. A dolgot nehezítette, hogy közvetlenül a turné előtt elkapta a Covidot, és nem nagyon volt idő a szoros időbeosztás miatt arra, hogy teljesen felgyógyuljon. Most viszont, hogy végzett, lesz rá ideje, bár már biztos nem beteg. A turné végén pedig – örök mementóként – egy új tetkót is magára varratott a kihívás teljesítésének örömére.

Frank Turner – Facebook

Hogy a jövőben lesznek-e hasonló tervei, arra azt a kérdést válaszolta az NME-nek, aki telefonon érte el a zenészt, hogy Kanadában és Ausztráliában biztosan csinál hasonlót jövőre, az Egyesült Királyságban viszont nem. Bár van sok megye, de az ország nem elég nagy hozzá és a logisztikát sem tudja úgy megoldani, mint az USA-ban.

Szerző:
Címkék:
Kisbolygót neveztek el Elizabeth Fraser énekesnőről
okt. 2., 13:43