A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Frank Zappa lesz a ma esti Egokurzusban – A szemöldök hiánya

2015. október 22., 8:46

A csütörtök esti Egokurzusban Kessel Krisztina vizsgálatainak újabb médiuma a mindig újabb kutatásokat megérdemlő Frank Zappa lesz, pontosabban: az agya, a szíve és a lelke. A 18 órás kezdésig hallgassátok a dalait, nézzétek az előadásait, és miheztartás végett az alábbiakban olvassátok az okosságait.

 1. Végülis megírta itt ezt a könyvet, és a könyvben az áll, hogy mindannyiunkat olyanná teremtett, amilyen ő maga. Tehát, ha mi ostobák vagyunk, akkor Isten ostoba. És mellesleg lehet, hogy egy kicsit csúnya is.
 2. Ha végül unalmas és borzalmas lesz az életed, mert hallgattál anyádra, apádra, a tanárodra, a papodra, vagy valakire, aki a tévében elmondta, hogyan kell csinálni a dolgokat, akkor megérdemled.
 3. A számítógép nem tudja elmesélni az érzelmi történetet. Megmutatja a pontos matematikai dizájnt, de ami hiányzik belőle, az a szemöldök.
 4. Csak, hogy tisztázzuk: soha nem szartam a színpadon, és a szarevéshez legközelebb is egy Holiday Inn büfében, Fayetteville-ben, North Carolina-ban 1973-ban kerültem.
 5. Az összes jó zenét már megírták a parókás meg ilyen emberek.
 6. Ha a gyerekeid valaha rájönnek, hogy milyen tompa vagy, meggyilkolnak álmodban.
 7. A kedvenc zöldségem a dohány.
 8. Vannak rockzenészek akik a nagy rakás pénzüket egyből feltolják az orrukba – az enyém a fülembe megy.
 9. Néhány tudós azt állítja, hogy a hidrogén, mivel nagyon sok van belőle, az univerzum alapeleme. Én ezt vitatom. Azt mondom, butaságból sokkal több van, mint hidrogénből, tehát a butaság az univerzum alapeleme.
 10. Szükségtelen a világvégét jég vagy tűz formájában elképzelni. Van két egyéb lehetőség is: az egyik a papírmunka, a másik a nosztalgia.
 11. A rockzene-ipar egy egészen abszurd világ – de a komolyzenéé sokkal rosszabb.

https://www.youtube.com/watch?v=nTSBR7eHL_I