A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Freaktender – a Foo Fighters és Rick James (meg a Beach Boys és a Led Zeppelin) mashup videója

2016. december 14., 6:50

Az ezekben a hetekben épp 2017-es nyári európai fesztiválfellépéseit meghirdető Foo Fighters köréből a legfrissebb produkció a dobos-vokalista Taylor Hawkins első igazi szólólemezéhez, a KOTA című hatszámos minialbumhoz forgatott Range Rover Bitch klip volt a nyolcvanas évek hajnalának esztétikájával és videotechnikájával – hát most itt egy friss mashup, mely ténylegesen is egy korabeli klipslágerbe rántja be a Foo Fighters zenéjét: a Freaktender a funkrosszcsont Rick James (1948–2004) legnagyobb sikerével, az 1981-es Super Freakkel mixeli össze a 2007-es The Pretendert Dave Grohléktól, akik „FUCK YES!” felkiáltással meg is osztották a végeredményt sokmilliós látogatottságú közösségi oldalaikon.

A technikailag ügyesen kivitelezett frenetikus videoremixet a klipben 2:54-nél felbukkanó Lond Island-i DJ Cummerbund (polgári nevén: Craigory Morgoone) jegyzi, aki korábban is összehozott már bizarr párosításokat (a Mark Ronson/Bruno Mars-féle Uptown Funkot Randy „Macho Man” Savage néhai pankrátorral, egy mollosan szomorúra kevert Smash Mouth-számot a hard rockosan meggyalázott The Sound Of Silence-szel stb.). Az egy-egy motívumot a Beach Boystól (Help Me, Rhonda) és Led Zeppelintől (Stairway To Heaven) is felhasználó Rick James/Foo Fighters-mashup az eddigi legminőségibb dolga, és alig várjuk, hogy Dave Grohl (aki ugye már fellépett Lionel Richie-tribute gálaesten is) a jövő nyári koncerteken idézzen belőle.

Rick James megunhatatlan eredeti 1981-es Super Freakje, melyből többek között MC Hammer (U Can’t Touch This) és Falco (Der Kommissar) is merített:

.
DJ Cummerbund előző produkciója, a novemberi YY Milk. . .

. . .melyben a Milkshake című 2003-as Kelis-klipslágert keveri a Rush együttes, az R&B-bájgúnár Sisqo és persze a nagy kedvencének számító Randy „Macho Man” Savage (1952–2011) videóival:

.
DJ Cummerbund egy e havi fellépésén kis közönség előtt:

.
az eddig meghirdetett 2017-es Foo Fighters-fesztiválkoncertek:
http://www.foofighterspassport.com

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39