A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Frenák Pál Társulat: Tricks & Tracks 2.

2015. február 5., 17:29

A 15 éves Frenák Pál Társulat 1999-ben mutatta be Tricks & Tracks című előadását. A legendás és korszakalkotó produkció alapgondolata azonban most aktuálisabb, mint valaha. Az egykor és a most összeér, a fehér, üres felületre új vonalakat, új jeleket rajzolt a társulat, nem felejtve, hanem továbbgondolva a múltat.

A Tricks & Tracks 2. egy szándékoltan ironikus, kegyetlen és provokatív előadás: a szereplők karakterekből karakterekbe bújnak, levetkőzik saját magukat, majd visszabújnak saját, kreált szerepeikbe. Testük valós nyomokat hagyva hol egymáshoz, hol a sterilen fehér felületekhez csapódik, ütköznek és kapaszkodnak, mohón kutatva a másik jelenlétét.

„Szeretkeznek, ölnek és magányosak. Felismerhetővé pedig csak akkor válnak, mikor megszabadulnak a maskarájuktól, amitől megszabadulni lehetetlenség. Hiszen az egész világ egy divatbemutató. […] Frenák kritikája mindig ül – és mindig megrázó.” – Fidelio

„A nagyvárosi lét és a lélek nyugalom utáni vágya, a zsivaj és a letisztult jelek csendje közötti feszültségről, a tudattalanról és szuperegóról, a felvett és letett szerepek jelentőségéről viszont aktuálisabb, mint valaha. Valamint elképesztő, hogy a kortárs táncban még mindig meglepetés az organikus frenáki technika meg az ütköző-kapaszkodó kontakt.” – Magyar Narancs

Kegyetlen és provokatív
Frenák Pál Társulat: Tricks & Tracks 2.
2014. február 19-20. 20.00
TRAFÓ Kortárs Művészetek Háza

AFTERPARTY
Február 19-én, csütörtökön, az előadás után a Trafó Kávézóban a társulat kedvenc francia dj-je, Julien Bardakoff játszik, aki a párizsi klubok mellett Budapesten a  Brody Studios vendégeként látható és hallható. A belépés az előadásra váltott jeggyel ingyenes.

2015.02.19. 20:00
2015.02.20. 20:00

Időtartam
50′

Helyszín
Trafó Nagyterem

Jegyár
2800 Ft / diákjegy: 2200 Ft
Általános bérlet érvényes
Ikerbérlet érvényes

Információ

Facebook-esemény