A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Fucked Up – két dal és videoklip az új Dose Your Dreams album elé

2018. július 23., 18:58

A torontói Fucked Up hardcore zenekar a csúcsművének számító 2011-es David Comes To Life punk-rockopera/konceptlemez után legutóbb 2014-ben jelentetett meg albumot Glass Boys címmel, és azóta csak a kínai horoszkóp ihlette Zodiac-lemezsorozatát folytatta (a Year Of The Hare-rel meg a Year Of The Snake-kel) és Tanya Tagaq eszkimó torokénekesnővel adott ki anyagokat (This Mother Forever EP, Run To The Hills). A szakállas énekes Damian Abraham és társai 2018. október 5-re jelenették be Dose Your Dreams című visszatérő albumukat – két beharangozó dallal és azok videójával.

A 2009-ben a budapesti Dürer Kert kistermében is fellépett együttes legújabb lemezének sztorijában a 2011-es csúcsalbum David nevű címszereplője is visszatér (és egy Joyce Tops nevű kukalakó forradalmár-varázsló hatása alá kerül), ami pedig az eklektikus pszichedelikus zenei anyagot illetti, azt a hangszerelőként besegítő Owen Pallett nagy lelkesedésében a Primal Scream 1991-es mesterművéhez hasonlította (“Istenem, a Fucked Up megcsinálta a maga Screamadelica albumát!“).

A lemezről beharangozóként két radikálisan eltérő dalt is hallhatunk egymás után: a furán értelmezett (írógépes) szöveges videót kapó fergetetes Raise Your Voice Joyce-ba a két szerző, a szólógitáros Mike Haliechuk és a dobos Jonah Falco közül az utóbbinak az édesanyja, Jane Fair is beszálll szaxofonozni, a 3:25-től kezdődő Beach Boys-hangzású Two I’s Closed című szám alatt pedig Jonah-t látjuk csónakázni a kétrészes klipben, melyet társrendezőként is ő jegyez az operatőr-vágó Erin Hopkinsszal.

borító a szeptemberre várható kislemezhez, melyen a Taken című Anna Meredith-feldolgozás lesz a B-oldalas szám:

FRISSÍTÉS: a B-oldalra került átirat Anna Meredith brit kortárs zeneszerző Taken című 2016-os kompozíciójából!

.
a Fucked Up új Dose Your Dreams albumának számlistája az alábbi Bandcamp-lejátszón:

Griff & Sigrid: Head On Fire – klipduett + Scarlett – Holly Humberstone-feldolgozás
jan. 19., 19:15
A Pulp-énekes Jarvis Cocker dala Gustavo Santaolalla friss The House filmzenealbumán
jan. 17., 19:21
Muse: Won’t Stand Down – videoklip a kilencedik album elé
jan. 13., 16:00
Fontaines D.C.: Jackie Down The Line – klipdal a Skinty Fia albumról +FRISSÍTÉS: szereplés Jimmy Fallonnál
jan. 11., 21:45