A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Fucked Up: Year Of The Horse +FRISSÍTÉS: a teljes album Julien Bakerrel és a National-énekes Matt Berningerrel

2021. február 5., 16:25

A Fucked Up torontói hardcore zenekar legutóbb 2018-ban jelentkezett albummal (Dose Your Dreams), de Damian Abraham és zenésztársai most visszatérnek 2006 óta futó – maratoni hosszúságú számokra épülő – Zodiac Series EP-sorozatukhoz: a kínai naptári évek ihlette, de azoktól állandóan elcsúszó Zodiákus szériában a Year Of The Dog, Year Of The Pig, Year Of The Rat, Year Of The Ox, Year Of The Tiger, Year Of The Dragon és Year Of The Hare után legutóbb 2017-ben jött a Year Of The Snake, de most itt a folytatás, A Ló Éve – és rögtön fel is rúgja a kereteket!

A Zodiac sorozat tizenvalahány perces számai az évek során huszonvalahány percesekké nyúltak, és most is 19 perces kompozíciót kaptunk, de a számlista szerint ez a négyrészes Year Of The Horse anyagnak még csak az első tétele! A két tavaly elhunyt texasi hardcore/metal hősnek, a Power Trip-frontember Riley Gale-nek és az Iron Age-gitáros Wade Allisonnak ajánlott lemez teljes négy részének megjelenéséről még nincs információ, de ez a hard rocktól a pszichedelikus folkig hullámzó első blokk (melyben Maegan Brooks Mills írónőt is hallhatjuk vendéghangként) elég lenyűgöző már magában is.

FRISSÍTÉS: az alábbi Bandcamp-lejátszón márciusban meghallgathatóvá vált a Perceval nevű szökött lóról szóló misztikus western történet 26 perces második felvonása is, április elején pedig a 22 perces harmadik rész is, melyben 17:45-től a National-frontember Matt Berninger is szerepel, az anyazenekaránál nem igazán használt régi ohiói hanghordozásával!

FRISSÍTÉS 2: május 7-én megjelent a teljes másfél órás anyag, a 26 perces zárótételben az amerikai gitáros-énekesnő Julien Bakerrel!

.
a Year Of The Horse egy részlete már a zenekar tavalyi mixtape-jén is hallható volt egy csomó Fucked Up-ritkaság, továbbá Grateful Dead-, Ramones- és Alanis Morissette-számok között:

Heartworms: A Comforting Notion – a brit gitáros-énekesnő első EP-je videoklipekkel
márc. 27., 7:58
The National: Eucalyptus – videoklip az új First Two Pages Of Frankenstein albumhoz
márc. 22., 18:29
Björk és Shygirl egymás dalait dolgozták át közös duettekké
márc. 22., 5:55
Emilíana Torrini & The Colorist Orchestra: Racing The Storm – album a budapesti koncert elé
márc. 17., 6:59