A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Független magyar film – The Last Image

2021. április 15., 13:05

A Berlinben élő magyar forgatókönyvíró, filmrendező Zánkay Piros új filmje a The Last Image címmel forog május második felében. A rendezőnő elmondása alapján a film témája az újrakezdés.

A történetben egy fiatal, sikeres berlini festőnő úgy dönt, hogy egy fájdalmas diagnózis ellenére sem veti magát alá a kezelésnek, hanem visszatér gyermekkora és utolsó boldogsága helyszínére, a Balatonra. A Berlin-Balaton viszonylat érdekes fordulatokat tartogat.

Zánkay Piros forgatókönyvíró és rendező

A film közösségi finanszírozású, ezért aki úgy érzi, fontos a független magyar film, és módjában áll segíteni, az itt teheti meg ezt:

A film elkészítéséhez illusztris filmesek és színészek kötelezték el magukat. A többek között az „X – A rendszerből törölve” című Ujj Mészáros Károly, valamint a „Senki szigete” című Török Ferenc filmekben is DOP-ként közreműködő Szecsanov Martin vállalta el az operatőri munkát.

Szecsanov Martin operatőr (fotó: Czirják Pál)

A karaktereket nagyszerű színészek fogják alakítani a The Last Image című filmben. A csodálatos Réti Iringó és Katrine Eichberger mellett Molnár Leventét és Balogh Andrást láthatjuk majd a filmben.

Érdekesség, hogy a Zánkay Piros – Szecsanov Martin szerzőpáros jegyzi a magyar zenei ál-dokumentumfilmek csúcsteljesítményét, a Lopott Ritmus című klasszikust is.