A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

„Gandalf nem vállal esküvőket” – 400 millió forintos beöltözést hagyott ki Sir Ian McKellen

2016. augusztus 23., 20:43

A 77 éves színésznek egy Szilícium-völgyi, Gyűrűk Ura-tematikájú esküvőn kellett volna összeadnia az ifjú párt, a filmtrilógiában viselt teljes jelmezében. Közel félmilliárd forintot kereshetett volna, nem vállalta.

Ian-McKellen-has-been-cast-as-cogworth-in-the-live-action-remake-of-beauty-and-the-beast

Ha más nem is, egy levonható tanulsága bizonyosan van a Sir Ian McKellen által egy interjúban előadótt anekdotának, mégpedig: ugyan a Szilícium-völgy fiatal urai dúskálnak a pénzben, a brit színész még náluk is gazdagabb. McKellen-t története szerint 2013-ban a Szilícium völgyi mágnás, Sean Parker egy közös ismerősön keresztül kérte fel, asszisztáljon az esküvőjén. A Napster alapítója és a Facebook első elnökeként Parker barátnőjével egy Gyűrűk Ura tematikus menyegzőt álmodott meg kettejüknek, melyen a vendégek egytől egyig a Tolkien-filmadaptációból ismert szereplőknek öltözve jelennek meg, az esküvő fénypontjaként pedig nem más, mint maga a filmbéli Gandalf adta volna össze az ifjú párt. A rövid szerepért vaskos honrárium, 1,5 millió dollár, mintegy 411 millió forint ütötte volna a színész markát.

McKellen – aki jó ideig nem tudta, pontosan kitől érkezett a megkeresés – saját bevallása szerint megfontolta volna az ajánlatot, azonban a jelmez ténye rádöbbentette, talán nincs is akkora szüksége a meglepetés pénzmagra. „Gandalf nem vállal esküvőket” – szögezte le a The Mail On Sunday-nek a nyolcvan felé közelítő brit színész. Parker esküvőjén ettől függetlenül olyan hírességek tették tisztelüteket – minden bizonnyal maskarában –, mint Emma Wattson vagy Sting.