A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Gene Simmons kiakadt a Rolling Stone magazinra Ozzy Osbourne miatt

2023. január 6., 16:27

A Kiss énekes-basszusgitárosát a TMZ csatorna riportere szólította meg a napokban, hogy mit gondol a Rolling Stone magazin minden idők 200 legjobb énekesét felvonultató listájáról. Gene Simmons pedig nem sok jót gondol róla, de leginkább az dühíti, hogy Ozzy csak a 112. helyig jutott rajta.

A listákkal mindig az a baj, hogy van egy csomó ember, aki nem ért velük egyet. Ezért gyakran előfordul, hogy a listát bevezetővel látják el, amiben leírják, hogy az csak az adott szerkesztőség vagy egy szigorúan és jól körülhatárolható kis csoport véleményét tükrözi – csak hát akkor nem kéne a címbe rendszeresen belefoglalni, hogy az adott lista minden idők legjeit összefoglaló lista. Ez a kitétel a Rolling Stone minden idők legjobb énekeseit felvonultató 200-as listájának címében is szerepel, bár hozzáteszik azt is, hogy nem a legjobb hangokat, hanem a legjobb énekeseket gyűjtötték egybe, így egyfelől mások a szempontok (vizsgálták az előadói eredetiséget, a gyakorolt hatást és a kifejezésmód mélységét is), másfelől emiatt többen hiányoznak a listáról, akiknek egyébként jó a hangjuk (pl. Celine Dion vagy Pink). Rajta van ugyanakkor, többek között, Aretha Franklin, Freddie Mercury, Robert Plant, Chris Cornell, Eddie Vedder és Iggy Pop is.

A TMZ csatorna riportere megszólaltatta a listával kapcsolatban a maszkban nyilatkozó Gene Simmonst, már csak azért is, merthogy ő pont nem fért be a 200 legjobb énekes közé. Erre velősen csak annyit mondott a zenész, hogy „semmi baj, de arra gondoltam, hogy megveszem a Rolling Stone-t”. Simmons szerint egy ilyen lista összeállításakor azt nézik, hogy ki mennyire népszerű. Pedig az tényleg fontos lenne, hogy ki mennyire énekel jól, hisz az a szerves része annak, amit csinál és ami miatt végül is sokan szeretik. Szerinte manapság Jimi Hendrix vagy Bob Dylan be sem férne az olyan divatos és népszerű énekes tehetségkutatókba, mint amilyen az American Idol is. Nem az a legfontosabb, hogy mennyire vagy jó énekes. Hanem hogy van-e az illetőnek stílusa, és hogy azonnal felismerik-e a hangját.

Ozzy 112. helye borította ki a leginkább Gene Simmonst, aki szerint ez felér egy bűncselekménnyel. Különben is egy lista, amit páran egy hátsó szobában ülve raknak össze, az annyit is ér. A Kiss énekes-basszerosa szerint például őt is megkérdezhették volna, vagy a TMZ riporterét, mégsem tették. Arra a kérdésre, hogy mennyire számít egy ilyen lista, Simmons azt felelte, hogy semennyire. Ami számít, hogy sokan megveszik a lemezeket és elmennek a koncertekre. Ennél nincs jobb visszaigazolás, és egy szakmainak csúfolt, akárkik által összeokoskodott lista biztosan nem jobb.

Gene Simmons megnyugtatására pedig jöjjön a végére egy kis Ozzy.