A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Gene Simmons: Prince maga választotta a halált

2016. május 13., 13:09

A Kiss frontembere könnyedén talál magának ellenségeket. A rap kipusztulásában fennhangon reménykedő zenész most Prince meglegyezgetett gyógyszerfüggésének ment neki, azt állítva: az 57 éves korában elhunyt ikon gyakorlatilag saját maga vetett véget az életének.

prince

„Prince művészként jóval fölötte volt a legtöbbünknek, a halála mégis patetikus volt” –  Gene Simmons a Newsweek-nek adott interjújában beszélt Prince halálával kapcsolatos gondolatairól leszögezve, az 57 éves korában elhunyt zenész lényegében maga választotta „a drogok és alkohol jelentette lassú halált.” A Kiss 66 éves énekese, aki saját bevallása szerint a mai napig absztinens és életében egyszer sem rúgott be vagy került tudatmódosítók hatása alá, meggyőződéssel vallja, az utóbbi időszak csillaghullásának egyetlen igaz áldozata David Bowie, aki „valós betegséggel küzdött.”

„Mindenki más maga választotta az útját, Prince is. A gyógyszerek ölték meg vagy – kérdezi – mégis mibe halt bele, egy megfázásba? Borzasztóan patetikus, ahogyan lényegében lassan megölte magát. Mert ne áltassuk magunkat, éppen ez történt.”

Prince halálakor ugyan többféle, orvosi receptre kapható fájdalomcsillapítót is birtokolt, menedzsere az egykor volt zenész gyógyszerfüggőségével kapcsolatos pletykákat több ízben „bolondságnak” titulálta.

Címkék: ,
Májusban érkezik a Mdou Moctar eddigi legszenvedélyesebb albuma
febr. 29., 17:06