A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Giant Rooks – monumentális indie-rock himnuszok a Dürer Kertben

2023. szeptember 27., 10:14

A Giant Rooks az elmúlt években egyre nagyobb sikereket ért el: először hazájukban, Németországban adtak sorra telt házas koncerteket és kerültek fel a slágerlistákra, majd Észak-Amerikában és Európában is egyre sikeresebbek lettek, miközben több százmillióan streamelték a zenéjüket és felléptek a legnagyobb fesztiválokon is. Idén a Szigeten is láthattuk őket, jövőre pedig vadonatúj albumukkal érkeznek Budapestre, hogy önállóan is megdobogtassák a szíveket március 23-án, a Dürer Kertben.


A Giant Rooks nem unatkozott sokat: 2015-ös megalakulásuk óta több mint 500 koncertet adtak, Spotify-on a havi hallgatottságuk hétszámjegyű, telt házas koncerteket adnak Rómától Párizson át Manchesterig, Mexikótól Los Angelesig, hazájukban pedig egyre nagyobb és nagyobb helyeket töltenek meg. Debütáló, Rookery című lemezüket több mint 200 milliószor streamelték, az album pedig a német albumlisták harmadik helyéig jutott. A zenekar eddigi legnépszerűbb dala Suzanne Vega feldolgozásuk, a Tom’s Diner, amelyet AnnenMayKantereit-tel közösen jelentettek meg és világszerte a listák élére repítette a srácokat.

A zenekar 2024. február 2-án jelenteti meg új, How Have You Been? című lemezét, rajta olyan, már népszerű dalokkal, mint a Morning Blue, a Bedroom Exile vagy a Somebody Like You. A Giant Rooks számai közt egyszerre van helye a táncolható, vidám pillanatokat megfogó daraboknak, a nagyívű stadionhimnuszoknak és felemelő balladáknak.

Új dalukat a turné bejelentésével egyszerre jelentettek meg. A For You az album nyitódala lesz és egyben a legelső szám is, amit a lemezre írtak. „Már jó ideje játsszuk élőben és őszintén meglepett bennünket, hogy a rajongóink milyen mélyen kötődnek hozzá. El vagyunk ragadtatva, hogy végre kikerült a világba!” – nyilatkozták az új számról. A For You egy himnusz, amit annak a bizonyos személynek szentelünk, akiért a legvégsőkig elmennénk.

A Giant Rooks a jövőre megjelenő új albumával egy masszív Európa turnéra indul: a körutat januárban kezdik Barcelonában és összesen 36 városban lépnek fel, Isztambulban zárva a koncertsorozatot. Budapestre március 23-án érkeznek, hogy a szigetes fellépésük után a Dürer Kertben vegyék be a színpadot új dalaikkal.

A koncertre a jegyek szeptember 29. 10 órától lesznek elérhetők a Live Nation oldalán.

Jegyek:
https://www.livenation.hu/show/1440978/

Facebook-esemény:
https://www.facebook.com/events/707083247977424

Fotó: Timothy Schaumburg

Palotai Zsolt lett az év DJ-je
dec. 4., 14:57