A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Gitárhősök parádéja

2018. március 20., 10:49

A gitár még mindig az egyik legfontosabb és legnépszerűbb hangszer a világon, és ennek a hangszernek idén ismét fesztivált szentelnek, aminek ráadásul egy Grammy-díjas vendége is lesz: William Kanengiser. Április 12. és 15. között újra megrendezik a Szegedi Nemzetközi Gitár Fesztivált.

A Szeged IGF // International Guitar Festival a legrégebben működő és egyben az egyik legjelentősebb gitáresemény Magyarországon. Az évek során összesen 5 kontinens, 31 országából érkeztek neves művészek. A fesztivál magyarországi helyszíne idén nem csak Szeged, hanem Budapest is.

A rendezvény nem csupán szórakozást jelent a hangszer szerelmeseinek a legkülönfélébb stílusokban, hanem lesz interaktív gitároktatás amatőröknek, akik elismert zenészektől tanulhatnak, lesznek nyilvános versenyek és mesterkurzusok is. És persze kapcsolatépítési lehetőség. Mindez különféle izgalmas helyszíneken: bárokban, kulturális intézményekben, templomokban vagy épp az otthoni kényelmes fotelben, az élő internetes közvetítésnek köszönhetően.

„Egy olyan fesztivál ez, ahol testközelből tapasztalhatjuk meg a húrok vonzó erejét, legyen az klasszikus vagy könnyűzene. A világ legkülönbözőbb tájáról érkező művészek hozzák el ide színes kultúrájukat, a közönség pedig szórakozva tanulhat és tanulva szórakozhat” – mondja Pavlovits Dávid, a fesztivál alapítója.

2018-tól, a Szeged IGF részese a EuroStrings – European Guitar Festival Collaborative-nek, mely az első európai klasszikus gitárfesztivál együttműködés, többéves projekt 14 fesztivál részvételével Horvátországból, Finnországból, az Egyesült Királyságból, Németországból, Ausztriából, Olaszországból, Hollandiából, Montenegróból, Bulgáriából, Spanyolországból Portugáliából, Észtországból és Bosznia-Hercegovinából.

William Kanengiser:

További információ:

http://www.gitarfesztival.hu/

https://www.facebook.com/SzegedIGF/

https://www.facebook.com/EuroStrings/