A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Graham Coxon: Yoga Town – a Blur-gitáros Superstate képregényének albumáról

2021. július 19., 16:05

A Blur legutóbbi 2019-es koncertje óta a munkamániás Damon Albarn frontemberrel párhuzamosan a gitáros-vokalista Graham Coxon sem tétlenkedett: a brit The End Of The F***ing World tévészéria második évadának zenéje után a szintén Charles Forsman-képregényből adaptált I Am Not Okay With This sorozathoz is felvett egy albumot (Bloodwitch), dolgozott a Bastille együttessel (What You Gonna Do???). a Last Shadow Puppets-, Muse-, Jet- és Zutons-tagokkal közös The Jaded Hearts Clubban (You’ve Always Been Here) és a Duran Duran új lemezén – most pedig saját képregényéhez is bejelentett egy soundtrack albumot.

„A Szuperállam egy menekülés története … egy olyan társadalomban, ahol háború dúl a negativitás és a pozitivitás, a bátorítás és a csüggedés erői között. . . ahol csak az elnyomás, a káosz és a brutalitás elleni harccal lehet eljutni a szabadság törékeny útjához. Ez az út az űr távoli régióit átégetve vezet egy olyan bolygóhoz, melynek neve: Menny” – summázza a festőként is aktív Coxon az augusztus 27-én megjelenő Superstate című képregénysorozatát, melyet Alex Paknadel és Helen Mullane társaságában írt, a vizuális koncepcióját pedig 15 grafikusművész bevonásával dolgozta ki és rajzoltatta meg. A 15 történethez 15 számot is írt és rögzített, melyeket a kiadvány kísérőalbumán jelennek meg: az amerikai Kendall Goode által illusztrált Yoga Town dalát már hallhatjuk is a korábban Two Door Cinema Club- és Hot Chip-felvételeken is vokálozó Valentina Pappalardo énekesnő közreműködésével.

a képregény beharangozó animációja még tavaly novemberből:

.
az album Coxon által készített borítóképe és a fejezetcím-számlista, zárójelben a grafikusok nevével:

Graham Coxon: Superstate (2021)

Yoga Town (Kendall Goode)
Uncle Sam (Eryk Donovan)
It’s All In Your Mind (Andrade Estevez)
Only Takes A Stranger (Anna Readman)
L.I.L.Y. (Luisa Russo)
Bullets (Goran Gligovic)
I Don’t Wanna Wait For You (Ryan Kelly)
The Astral Light (Soo Lee)
Heaven (Buy A Ticket) (Koren Shadmi)
The Ball of Light (Vasilis Lolos)
Tommy Gun (Minerva Fox)
Goodbye Universe (Kim Canales)
Butterfly (Dave Chisholm)
We Remain (Ivan Stojković)
Listen (Taylan Kurtulus)

.
Graham Coxon legutóbbi fellépése a Today Show tévéműsorban július 9-én a Duran Duran vendéggitárosaként, a veterán zenekar október 22-re várható Future Past albumáról a Give It All Up című dal ősbemutatójával:

.
Graham Coxonnak és a Transcopic Records függetelen lemezcég másik tulajának, Jamie Davis gitárosnak a szupergruppjától, a Muse-vezér Matt Bellamy, a Last Shadow Puppets-tag Miles Kane, a Jet-frontember Nic Cester és a Zutons-dobos Sean Payne társaságában alapított The Jaded Hearts Clubtól idén áprilisban jelent meg digitális formátumban a Live At The 100 Club című 2020-as koncertalbum sok hatvanas évekbeli feldolgozással:

Gloria
Have Love Will Travel
My Generation
Money
Please Please Me
Hey Bulldog
Bad Boy
Back In The USSR
Sunshine Of Your Love
Paint It Black
Twist & Shout
Helter Skelter

Mark Ronson új EP-jén Gary Numan, Paul McCartney, Jónsi, King Princess, Santigold és Kathleen Hanna
júl. 31., 17:45
Billie Eilish: Happier Than Ever – videoklip az új album címadó dalához
júl. 30., 21:16
Prince: Welcome 2 America – a 11 év után megjelent kiadatlan lemezanyag
júl. 30., 18:55
Silk Sonic: Skate – új klipdal a Leave The Door Open mellé Bruno Mars és Anderson .Paak duójától
júl. 30., 6:01