A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Greg Dulli & Mark Lanegan: Girl From The North Country – Bob Dylan-feldolgozás

2020. augusztus 28., 10:18

Az Afghan Whigs-frontember Greg Dulli és az egykori Screaming Trees/Queens Of The Stone Age-énekes Mark Lanegan rengetegszer dolgozott már együtt, The Gutter Twins duóprojektjük mellett például The Twilight Singers-lemezeken, a Mark Lanegan Band 2017-es Gargoyle albumának Beehive című klipdalában vagy legutóbb az énekes tavaszi Straight Songs Of Sorrow szólólemezén is. Most Lanegan vendégszerepel Dulli új Record Store Day-kislemezén egy Bob  Dylan és Johnny Cash hajdani Girl From The North Country duettjének feldolgozásával.

A Record Store Day-t idén a szokásos áprilisi esemény koronavírus-járvány miatti elmaradása után három külön napra osztva, augusztus 29-én, szeptember 26-án és október 24-én tartják meg, és ehhez az RSD Drops-szériához igazítva holnap jelenik meg Greg Dulli speciális kék vinyl kislemeze, melynek A-oldalára a gitáros-énekes februári Random Desire szólóalbumának A Ghost című dala kerül, míg a B-oldalra a Girl From The North Country című 1963-as Dylan-szerzemény duettverziója, melyben a szintén 55 éves Mark Lanegan a vendégénekes.

.
a dal eredetije Bob Dylan 1963-as szólóverziójában. . .

. . .és 1969-ben Johnny Cash-duettként:

.
az új Greg Dulli-kislemez A Ghost című A-oldalas száma . . .

. . . és a februári Random Desire album, mely a Pantomima nyitódal Bob Fosse előtt tisztelgő Phil Harder-klipjében 1:53-tól kezdődik:

Pantomima
Sempre
Marry Me
The Tide
Scorpio
It Falls Apart
A Ghost
Lockless
Black Moon
Slow Pan

.
Greg Dulli vendégénekesi szereplése az At Zero Below című dalban Mark Lanegan májusban megjelent Straight Songs Of Sorrow szólóalbumán, melyen a Led Zeppelin-basszista John Paul Jones, a Portishead-gitáros Adrian Utley, a Lamb Of God-szólógitáros Mark Morton, a Nick Cave And The Bad Seeds-multiinstrumentalista Warren Ellis és Ed Harcourt is közreműködött:

I Wouldn’t Want To Say
Apples From A Tree
This Game Of Love
Ketamine
Bleed All Over
Churchbells, Ghosts
Internal Hourglass Discussion
Stockholm City Blues
Skeleton Key
Daylight In The Nocturnal House
Ballad Of A Dying Rover
Hanging On (For DRC)
Burying Ground
At Zero Below
At Eden Lost And Found

.
egy múlt heti videón Mark Lanegan legutóbbi kollaborációja, az egykori Galaxie 500 pszichedelikus slowcore/dream pop zenekar 1990-es Summertime dalának feldolgozása az Earth-frontember Dylan Carlson kíséretében:

Heartworms: A Comforting Notion – a brit gitáros-énekesnő első EP-je videoklipekkel
márc. 27., 7:58
The National: Eucalyptus – videoklip az új First Two Pages Of Frankenstein albumhoz
márc. 22., 18:29
Björk és Shygirl egymás dalait dolgozták át közös duettekké
márc. 22., 5:55
Emilíana Torrini & The Colorist Orchestra: Racing The Storm – album a budapesti koncert elé
márc. 17., 6:59