A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Dave Grohl hanuka-feldolgozássorozata +FRISSÍTÉS: nyolc dal a Beastie Boystól a Velvet Undergroundig

2020. december 11., 8:08

Dave Grohl a Foo Fighters 2017-es Concrete And Gold albumához és Soldier dalához  hasonlóan a zenekar 2021-re bejelentett Medicine At Midnight című új nagylemezét is a popproducer Greg Kurstinnel rögzítette, akinek The Bird And The Bee együttesével is többször dobolt az elmúlt években (például a tavalyi Van Halen-tribute albumhoz tartozó néhány fellépésen is). Idén már egy közös karácsonyi feldolgozást is kiadtak (Little Drummer Boy), most pedig hanuka alkalmából indítottak egy nyolcrészes sorozatot, melyben híres zsidó zenészektől játszanak egy-egy számot.

Grohl és a zsidó származású Kurstin a Foo Fighters oldalán egy kis videóval jelentették be The Hanukkah Sessions című sorozatukat. . .

. . .melynek első darabjaként a Beastie Boystól az 1994-es Sabotage átiratát mutatták be.

.
A cikk a következő egy héten át minden reggel frissül és bővül a naponta érkező új feldolgozásokkal.

.
FRISSÍTÉS: a második éjszakán az anyai ágon zsidó Drake-től a 2015-ös Hotline Bling slágert alakították saját képükre!

.
FRISSÍTÉS 2: a harmadik éjszakára a gitáros-énekes Leslie West (született: Leslie Weinstein, 1945) vezette Mountain amerikai hard rock zenekar Mississippi Queen című 1970-es klasszikusából készült feldolgozás!

.
FRISSÍTÉS 3: a negyedik epizódhoz Grohlék a kanadai elektro-rock szexboszorka Peaches (polgári nevén: Merrill Nisker) Fuck The Pain Away című 2000-es sikerszámát adták elő elő – a dal második felében a művésznő vokális közreműködésével!

.
FRISSÍTÉS 4:
„everybody must get stoned” – az ötödik éjszakára Grohlék a Rainy Day Women #12 & 35 című 1966-os Bob Dylan-dalt választották, melyben Greg Kurstin a szokásos szintizés helyett zongorán klimpírozott!

.
FRISSÍTÉS 5:
a hatodik estére a magyar zsidó származású Justine Frischmann vezetésével a kilencvenes évtizedben működő brit Elastica együttes 1994-es Connection slágerét dolgozták fel (ami ugye a Wire egy 1977-es számából eredeztethető)!

.
FRISSÍTÉS 6:
a hetedik epizódhoz egy 1979-es The Knack-dalt választottak, de nem az idei járványhelyzetben korona átiratban előkerült My Sharona slágert, hanem a Frustrated című B-oldalas számot, ami záródalként szerepelt a new wave kvartett debütalbumán!

.
FRISSÍTÉS 7: a sorozat zárásaként a nyolcadik éjszakára a 2013-ban elhunyt Lou Reed egyik klasszikus szerzeményét, a Velvet Underground 1970-es Rock & Rollját hagyták (amiből néhány hete Alice Cooper  is készített egy átdolgozást)!

.
Ráadásként itt van Dave Grohl dobolása Greg Kurstin és Inara George énekesnő The Bird And The Bee együttesének októberben megjelent Put Up The Lights című karácsonyi albumán, a Little Drummer Boy című sztenderd átiratában. FRISSÍTÉS: a hanuka sorozat lezárása utáni estén ezt a feldolgozást élőben is előadták Jimmy Kimmel műsorában!

You And I At Christmas Time
The Christmas Song
Sleigh Ride
Deck The Halls
Little Drummer Boy (feat. Dave Grohl)
Christmas Time Is Here
Merry Merry
Hallelujah Chorus

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39