A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Grimes egyszerre hét videoklipet tett közzé, HANA és Aristophanes társaságában

2016. október 6., 7:35

A kanadai elektrohercegnő Grimes (született: Claire Boucher, 1988) a 2015 legjobb albumai közt ünnepelt Art Angelsnek már eddig is egy rakás dalához rendezett klipet (REALiTi, Flesh Without Blood/Life In The Vivid Dream, Kill V. Maim, California), de múlt éjszaka egyszerre hét új videót is közzétett, melyeket nyári koncertkörútján forgatott operatőr fivére, Mac Boucher és turnétársnője, az amerikai dalszerző-gitáros-billentyűs-énekesnő HANA (Hana Pestle, 1989) társaságában – hármat ez utóbbinak a számaihoz, négyet pedig magának, és azok közül is az egyiket a turnéra szintén beugró tajvani rapperlány Aristophanes (Pan Wei-Ju, 1990) közreműködésével készült Scream című dalához.

grimes-16-7vids

A közös The AC!D Reign turné alatt készült négy új Grimes-klipet (World Princess Part II, Butterfly, Scream, Belly Of The Beat) és a három HANA-videót (Chimera, Underwater, Avalanche) egy 38 perces The AC!D Reign Chronicles című egybefüggő összeállításban is közzétették. . .

. . . de itt vannak külön-külön is:

Grimes: World Princess Part II

Grimes: Butterfly

Grimes feat. Aristophanes: Scream

Grimes: Belly Of The Beat

.
HANA: Chimera

HANA: Underwater

HANA: Avalanche

.
ráadásként itt van HANA 2015-ös Clay videója, melyet szintén Grimes forgatott, tavalyi közös fellépéseik idején:

.
a hagyományos dalszerző-gitáros-énekesnői Hana Pestle-lemezek után a Grimes-féle elektronikára már csupán keresztnevét használva átnyergelő HANA a fenti négy dalát a pasija, a sztárproducer BloodPop (régebbi művésznevén: Blood Diamonds, polgári nevén: Michael Tucker) társaságában készített tavaszi címnélküli ötszámos EP-jén jelentette meg, melyen még ez a White című szerzemény is szerepelt:

.
az idén márciusban megjelent EP számsorrendje és borítója:

HANA: HANA (2016)

1. Clay
2. Avalanche
3. Underwater
4. White
5. Chimera

hana-ep

.
összevetésként itt egy 2008-as Hana Pestle-klipdal, a These Two Hands a dalszerző-énekesnő címnélküli bemutatkozó EP-jéről:

The Horrors: Against The Blade – az új EP címadó száma
okt. 17., 12:53
Neil Young And Crazy Horse: Song Of The Seasons – az új Barn albumról
okt. 16., 11:20
Stromae: Santé – új videoklip hat év után a belga énekestől
okt. 15., 17:56
Adele: Easy On Me – az első klipdal az énekesnő 30 című új albumáról
okt. 15., 1:00