A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A filmsztár Guy Pearce kiadta első albumát – az új klipje nagyon vicces

2014. december 17., 16:02

Az angol születésű ausztrál filmsztár Guy Pearce (Priscilla, Szigorúan bizalmas, Memento, Az ajánlat, Fékezhetetlen, Országúti bosszú stb.) már három évtizede ír dalokat, és már a kilencvenes években is énekelt filmekben és filmzenelemezeken, de csak most adta ki első albumát, melynek videoklipjei közül a legújabb roppant vicces!

Az ausztrál Szomszédokban feltűnt 1967-es születésű színész már legelső mozifilmjében, az 1990-es Heaven Tonightban (és aztán az 1999-es A Slipping-Down Life-ban is) rockzenészt alakított, sőt az 1994-es Priscilla – A sivatag királynőjének kalandjai transzvesztitaszerepében is énekelgetett, de saját magának írt dalait egészen mostanáig nem vitte nagyközönség elé. Az idén novemberben megjelent Broken Bones című albumot az elmúlt öt évben írta, és a Crowded House-frontember Neil Finn aucklandi stúdiójában vette fel, a Crowded House-ból és Finn korábbi zenekarából, az egykori Splitz Enzből ismert zenészekkel. Az első két kislemezdal, a Storm és a Taste is nívós klipet kapott, de legnagyobbat a most harmadikként megérkezett Fly All The Way őrült teleshop-videója üt, ahol a színész különböző idióta szerepekben bohóckodhat.

az énekes-színész kedvenc szerzeményéhez, a Taste-hez Japánban forgatott klip…

… és a lemez első kislemezdalának, a Stormnak a videója:

FRISSÍTÉS: 2015 júniusában az album Golden Heart című dalához is érkezett egy klip, melyet Guy Pearce egy másik színészkollégával, Giovanni Ribisivel közösen forgatott és rendezett!

.
Guy Pearce rocksztárkodik a Heaven Tonight című 1990-es filmben…

…és az 1999-es A Slipping-Down Life-ban:

1994-ben, a Priscilla egyik jelenetében egy nyúlfarknyi dalocskával:

Lana Del Rey szereplése apja, a zongorista Rob Grant első lemezén
jún. 9., 9:16
PJ Harvey: I Inside The Old I Dying – újabb klipdal az új albumról
jún. 7., 14:18
Peter Gabriel – dalok a két évtized után érkező i/o albumról, Brian Eno közreműködésével
jún. 5., 5:16
Thom Yorke a brit zeneszerző-producer Clark új Sus Dog albumán – a Budapest Art Orchestra kíséretével
máj. 26., 18:47