A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Gyönyör és stílus Hugh Hefner legendás magángépén

2016. augusztus 25., 16:17

A világ légiirányítói Big Bunnyként ismerték a Playboy tulajdonos extravagáns magángépét, melyet egészen a hetvenes évek közepéig használt. A saját mozival, szőrmeborítású vízággyal és természetesen alulöltözött stewardessekkel felszerelt repülő fedélzetén zajló mindennapokról legendák keringenek, ugyanakkor csak kevés, ezeket bizonyító fotó került nyilvánosságra. Egészen eddig.

Hugh Hefner immár kilencven éve birtokolja a mindenkori stílus földi helytartójának címét, így nem meglepő, hogy nyuszifüles nőkre világméretű médiabirodalmat építő playboy mindig is szívesen táplálta a személyét övező mítoszokat.

Hefner, magazinja hőskorában ruházott be egy DC-9-es repülőgép teljes átalakításába, hogy méltó módon cirkálhasson országok s kontinensek Playboy-klubjai közt. A projekt, mely során lényegében egy minden luxussal felszerelt lakosztályt varázsoltak a duplamotoros gépből, a hatvanas években bődületes összegbe, öt millió dollárba került, ám a Dangerous Minds prezentálta fotódokumentumok alapján minden fillért megért. Hefner gépén a közösségi tereken túl egy miniatűr moziterem, disco és saját bár is működött, melyek személyzeteként egyaránt a Bond-lányok mintájára felöltöztetett modellek, Hefner saját légikisérő csapata, a nemes egyszerűséggel csak Jet Bunnies-ként ismert nőegylet tagjai funkcionáltak.

A Playboy alapító saját lakrésze egy, a gép farokrészét szinte egészében elfoglaló hálószobából állt, itt egy hatalmas, elsőosztályú prémmel bevont, vízágy is helyet kapott s melyhez önálló fürdőszoba, mosdó sőt, titkos hátsóbejárat is tartozott. Hefner világ életében szeretett mutatkozni, így a kérésére – a kitűnés érdekében – éjfeketére festett gép farokrészén külön reflektorrendszer gondoskodott a Playboy-logó éjszakai megvilágításáról.

A DC-9-es fedélzetén több ízben fordultak meg Hefner híres és hírhedt barátai, valamint korabeli cebritások Chertől kezdve, Elvisen keresztül Roman Polanskiig. A gép 1975-ig volt használatban, majd a Venezuela Airlines birtokába került.

És, hogy hiányzik-e a Big Bunny a Playboy vezérnek? Hefner erre a kérdésre a Wall Street Journal-nak adott, 2010-es interjújában nemes egyszerűséggel úgy válaszolt, „csak, ha repülök.”