A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Gyönyörű balett táncos kisasszonyok és a gyönyörű Budapest – lélegzetelállító fotók

bo
2015. június 29., 8:00

Libbenő tüllszoknyák, letűnt korok kecsessége és némi egészséges erotika – egy fiatal fotós titokban balerinákkal árasztja el Budapestet, hogy a kékvérűséget kigáncsolva képein visszalopja a táncot az emberek közé. Tünde Dóra fotói.

zsofia

DSC_8028a

Táncosnőt fotózni minden kétséget kizáróan a világ legegyértelműbb, egyben legfaramucibb feladata: elvégre csak keveseknek sikerül megmaradni a letisztultság, illetve megannyi magas labda szegélyezte arany középúton. Tünde Dóra önnön táncos múltjából merítve immár egy éve szakítja ki a díszletvilágból és kergeti hidak állványzatára, stadionok lelátóira és egyéb szürrealitásukban megkapó helyszínekre többek között az Operaház és az Operettszínház balerináit. A Tünde fotóin keresztül megelevenedő Ballerina Project analógiája végső soron faék egyszerűségű és minden bizonnyal épp ezért kifejezetten hatásos.

DSC_1640a

DSC_3656a

A képeken nem csak Budapest tárja fel eldugott vagy épp, hogy képeslapra kívánkozó tereit, de a táncosok is levetkőzik magukról a kőszínházak hűvös távolságtartását és hétköznapokra csupaszítva cáfolnak rá a nagyvilági balettel kapcsolatos legcifrább előítéletekre.

DSC_3644a

DSC_2242a

Bár a Ballerina Project keretein belül már száznál is több fotó látott napvilágot, a kezdeményezés napi rendszerességgel frissülő Facebook oldala még mindig képes tökéletes hétköznapi és hétvégi tartalmat produkálni.

DSC_1556a

DSC_1036a

Szerző: bo