A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Gyönyörű fotók Polanski okkult forgatásáról

2017. április 10., 12:36

Az amerikai horrort egyetlen filmben összefoglalni már-már lehetetlen feladat. Amennyiben valaha megrendeznék a nemzeti szimbólumfilmek versenyét, Roman Polanski 1968-as alkotása, a Rosemary gyermeke, kategóriájában legkevesebb dobogós helyezést érne el. A borzongató, manhattani-okkult klasszikus forgatásáról most egy csokor lenyűgöző fénykép került elő.

Roman Polanski az Rosemary gyermeke egy jelenetéhez, melyben Rosemary egy New York-i sugárúton, forgalommal szemben gyalogol, valóban a sávok közé parancsolta Mia Farrow-t, mivel indoklása szerint „senki nem üt majd el egy terhes nőt.”

A jelenetet végül valóban sikerült sérülés nélkül rögzíteni igaz, az autók közé merészkedni hajlandó operatőr híján maga Polanski vitte vásárra a bőrét egy kézikamerát szorongatva. A Rosemary gyermeke talán épp az ilyen és ehhez hasonló, titokban tartott fortélyok miatt képes a hibátlan feszültségkeltésre mind a mai napig, így kiváltképp hálás találat a Dangerous Minds által szelektált forgatási fényképcsomag, tele Mia Farrow-val és Roman Polanskival.