A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Ha a Beatlesen múlik, Mick Jagger szerepel a Clockwork Orange-ban

2015. október 18., 17:00

Amikor 1971-ben Stanley Kubrick a később kultfilmmé nemesedett Mechanikus narancson dolgozott, Mick Jagger annyira vágyott a főszerepre, hogy petíciót nyújtott be Terry Southern forgatókönyvírónak, melyet többek közt a Beatles összes tagjával is sikerült aláíratnia. Malcolm McDowell erősebbnek bizonyult.

beatles-petition-mick-jagger-2015-billboard-embed

Elárverezik azt a félhivatalos petíciót, melyet Mick Jagger 1971-ben nyújtott be Stanley Kubrick forgatókönyvírójának Terry Southernnek, annak érdekében, hogy ő kelthesse életre a Clockwork Orange (Mechanikus narancs, később: Gépnarancs) főszereplőjének Alex DeLargenek karakterét. Jagger elképzelése szerint a Rolling Stones tagjai alakították volna Alex filmbéli hordáját, filmzene pedig a Beatlestől érkezett volna.

Jagger olyan hévvel szerette volna megszerezni a szerepet, hogy még egy petíciót is előkészített, melyet többek közt a Beatles tagjai mellett Marianna Faithful és a Keith Richards és Brian Jones időszakos oldalbordájaként ismertté vált Anita Pallenberg is szignált. A szerepet végül Malcom McDowell kapta meg. A kétoldalas autogram-gyűjteményre a Paddle8 online aukciósház oldalán lehet licitálni: a szakértők szerint a dokumentum piaci értéke 4,9-6,8 millió forint közt mozog.