A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Hallottad már a Yellow Submarine-t John Lennon előadásában?

2022. október 22., 11:46

Szeptemberben jelentették be, hogy újra kiadják a The Beatles 1966-os, Revolver című albumát – természetesen sok-sok bónusz kíséretében. Az egyik ilyen, eddig még sosem kiadott felvételen a Yellow Submarine korai verzióját halljuk, ami nemcsak, hogy kevésbé populáris verzió, mint az eredeti, de nem is Ringo Starr énekli, hanem John Lennon.

A Yellow Submarine (Songwriting Work Tape / Part 1) című demo történetéről beszélt Ringo Starr és a az újrakiadás producere, Giles Martin. A dalt a többiek egyenesen Ringo Starrnak írták, és leültek, hogy eljátsszák neki, ám azt gondolták róla, hogy ez így még nem a megfelelő, és kissé fel kell pörgetni a dalt, élénkebbé kell tenni. A Ringo-féle verzió pedig már pont ilyen lett. Az biztos, hogy ha ebben a formában a dal jóval kevésbé populáris, és ki tudja, lehet, hogy még sláger sem lett volna belőle. Persze ez már ‘mi lett volna ha’-kategóriás lamentálgatás, sok értelme nincs.

A Yellow Submarine korai demo verziója is felkerül majd a Revolver újrakiadására további demók és eredeti mono stúdiófelvételek meg egyebek (például vászontáska) társaságában, sőt még egy 100 oldalas könyv is mesél majd a lemez születéséről és annak körülményeiről, valószínűleg sok fotó kíséretében. Október 28-án érkezik a csomag. Addig is, mint most is, megosztanak pár érdekesebb felvételt a bónuszok.

Fotó: Facebook – The Beatles