A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Halsey: If I Can’t Have Love, I Want Power – a Nine Inch Nails-tagokkal készült album

2021. augusztus 27., 8:16

Nine Inch Nails tagjai, Trent Reznor és Atticus Ross a 2016-2018 közti Not The Actual EventsAdd ViolenceBad Witch lemeztrilógia és a 2020-as Ghosts V–VI albumpár, meg a rengeteg filmzenei munka (Bird Box, Watchmen – Volume 01, 02, 03, Mank, Soul stb.) mellett az utóbbi években egy sor kollaborációval is feltűntek (Jehnny Beth, TobaccoDanny Elfman, HEALTH stb.), és most társszerző-producerekként jegyzik az amerikai popénekesnő Halsey teljes új nagylemezét is, melyen Dave Grohl, Greg Kurstin, az ex-Fleetwood Mac-frontember Lindsey Buckingham és a TV On The Radio-tag Dave Sitek is szerepel.

Az 1994-ben Ashley Nicolette Frangipane-ként anyakönyvezett Halsey az ígéretes 2015-ös Badlands multiplatina debütalbuma után a 2017-es Hopeless Fountain Kingdommal művészileg kissé félrecsúszott, de a 2020-as Manic újból egy erős nagylemez lett, és most a terhessége és anyaságra való készülése ihlette If I Can’t Have Love, I Want Powerrel meglepően hamar megérkezett a folytatás is (az énekesnő első gyermeke múlt hónapban született meg). A letisztult és összefogott hangzású új albumhoz nemcsak a bevezetőben említett illusztris zenésztársaságot sikerült megnyernie, de még egy IMAX mozikban bemutatott 53 perces filmet is forgatott hozzá a hiphop- és R&B-klipjeivel elhíresült Colin Tilley rendezővel (aki a legutóbbi Manic albumának Without Me és You Should Be Sad videóit is jegyezte).

Íme Halsey teljes If I Can’t Have Love, I Want Power albuma, melynek The Tradition és You Asked For This című dalaiban Greg Kurstin is társszerző volt, az utóbbi számban a TV On The Radio-gitáros Dave Sitek is szerepel, a Girl Is A Gunban a Meat Beat Manifesto-vezér Jack Dangers, a Bells In Santa Fében a brit experimentalista producer The Bug (Kevin Martin) a közreműködő, a Lilith-ben a Pino Palladino/Kariem Riggins ritmusszekció játszik, a Darlingban az ex-Fleetwood Mac-frontember Lindsey Buckingham gitározik, a Honey-ban pedig Dave Grohl dobol.

1. “The Tradition”
2. “Bells In Santa Fe”
3. “Easier Than Lying”
4. “Lilith”
5. “Girl Is A Gun”
6. “You Asked For This”
7. “Darling”
8. “1121”
9. “Honey”
10. “Whispers”
11. “I Am Not A Woman, I’m A God”
12. “The Lighthouse”
13. “Ya’aburnee”

.
az album Walmart áruházakban kapható vinyl kiadására bónuszként felkerült egy új verzió is a 2019-es Nightmare kislemezdalból . . .

. . .melynek Hannah Lux Davis által rendezett eredeti klipjében Cara Delevingne és a Blondie-énekesnő Debbie Harry is szerepelt:

.
FRISSÍTÉS: a két bónuszdal, a Nightmare (Reprise) és a People Disappear Here című szám!

The National: Eucalyptus – videoklip az új First Two Pages Of Frankenstein albumhoz
márc. 22., 18:29
Björk és Shygirl egymás dalait dolgozták át közös duettekké
márc. 22., 5:55
Emilíana Torrini & The Colorist Orchestra: Racing The Storm – album a budapesti koncert elé
márc. 17., 6:59
Rufus Wainwright – duettek Glüme, Miley Cyrus, Brandi Carlile és Mavis Staples társaságában
márc. 13., 23:03