A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Halsey: If I Can’t Have Love, I Want Power – a Nine Inch Nails-tagokkal készült album

2021. augusztus 27., 8:16

Nine Inch Nails tagjai, Trent Reznor és Atticus Ross a 2016-2018 közti Not The Actual EventsAdd ViolenceBad Witch lemeztrilógia és a 2020-as Ghosts V–VI albumpár, meg a rengeteg filmzenei munka (Bird Box, Watchmen – Volume 01, 02, 03, Mank, Soul stb.) mellett az utóbbi években egy sor kollaborációval is feltűntek (Jehnny Beth, TobaccoDanny Elfman, HEALTH stb.), és most társszerző-producerekként jegyzik az amerikai popénekesnő Halsey teljes új nagylemezét is, melyen Dave Grohl, Greg Kurstin, az ex-Fleetwood Mac-frontember Lindsey Buckingham és a TV On The Radio-tag Dave Sitek is szerepel.

Az 1994-ben Ashley Nicolette Frangipane-ként anyakönyvezett Halsey az ígéretes 2015-ös Badlands multiplatina debütalbuma után a 2017-es Hopeless Fountain Kingdommal művészileg kissé félrecsúszott, de a 2020-as Manic újból egy erős nagylemez lett, és most a terhessége és anyaságra való készülése ihlette If I Can’t Have Love, I Want Powerrel meglepően hamar megérkezett a folytatás is (az énekesnő első gyermeke múlt hónapban született meg). A letisztult és összefogott hangzású új albumhoz nemcsak a bevezetőben említett illusztris zenésztársaságot sikerült megnyernie, de még egy IMAX mozikban bemutatott 53 perces filmet is forgatott hozzá a hiphop- és R&B-klipjeivel elhíresült Colin Tilley rendezővel (aki a legutóbbi Manic albumának Without Me és You Should Be Sad videóit is jegyezte).

Íme Halsey teljes If I Can’t Have Love, I Want Power albuma, melynek The Tradition és You Asked For This című dalaiban Greg Kurstin is társszerző volt, az utóbbi számban a TV On The Radio-gitáros Dave Sitek is szerepel, a Girl Is A Gunban a Meat Beat Manifesto-vezér Jack Dangers, a Bells In Santa Fében a brit experimentalista producer The Bug (Kevin Martin) a közreműködő, a Lilith-ben a Pino Palladino/Kariem Riggins ritmusszekció játszik, a Darlingban az ex-Fleetwood Mac-frontember Lindsey Buckingham gitározik, a Honey-ban pedig Dave Grohl dobol.

1. „The Tradition”
2. „Bells In Santa Fe”
3. „Easier Than Lying”
4. „Lilith”
5. „Girl Is A Gun”
6. „You Asked For This”
7. „Darling”
8. „1121”
9. „Honey”
10. „Whispers”
11. „I Am Not A Woman, I’m A God”
12. „The Lighthouse”
13. „Ya’aburnee”

.
az album Walmart áruházakban kapható vinyl kiadására bónuszként felkerült egy új verzió is a 2019-es Nightmare kislemezdalból . . .

. . .melynek Hannah Lux Davis által rendezett eredeti klipjében a Blondie-díva Debbie Harry, Cara Delevingne és egy másik fiatal brit modell-színész-énekesnő, Suki Waterhouse is szerepelt:

.
FRISSÍTÉS: a két bónuszdal, a Nightmare (Reprise) és a People Disappear Here című szám!

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39