A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Hamis zenekaros pólókkal kereste degeszre magát egy nő, most börtön járhat érte

2023. január 12., 17:59

Egy angol nő, bizonyos Johanna Donnelly éveken át olyan zenekaros pólókat árusított a saját weboldalán meg az eBayen, melyek nem hivatalos termékek, és engedélyt sem kapott rájuk a zenekaroktó, például a Foo Fighterstől, a The Stone Rosestól, a The Stranglerstől, a The Clashtől vagy a Led Zeppelintől, hogy csak egy párat említsünk a sokból.

Három éven működött a pólóbiznisz, és ez idő a alatt nő 250 ezer fontot keresett. Miután a nő lebukott, első körben tagadta a vádakat, hogy engedély nélkül használta volna a zenekarok neveit és logóit. Pedig még a cég sem volt létező,melynek nevében a pólókat árusította. Persze egyre szorult a hurok a nő nyaka körül, így egy idő után gyorsan elismerte, hogy hibázott és hogy törvényt sértett. Az utolsó póló, amit eladott, egyébként egy The Clash póló volt.

Természetesen ezek nem úgy fake pólók, mint a képen szereplő, hanem olyanok, melyek megtévesztőek, mert ránézésre akár igazi, hivatalos pólók is lehetnének. A ruhaüzletek is árulnak zenekaros pólókat, csak ők megvették ehhez a jogot. A nő viszont nem. A bíróság arra kötelezte, hogy három hónapon belül fizessen 141 655 fontot, és ha ezt nem teszi meg, akkor öt hónapra börtönbe vonul. Mindemellett 150 óra közmunkát is kiróttak rá, meg egy 10 napos rehabilitációt.

Az esetről eszünkbe jutott egy régebbi videó, ami témába vág, de nem tesszük ide, mert nem beágyazható. Viszont mivel a benne vázolt probléma azóta csak eszkalálódott, meg vicces a videó, ezért megosztjuk veletek, csak ide kell kattintani hozzá.

Szerző:
Címkék:
Megjelent a Memento Mori, a Depeche Mode 15. nagylemeze
márc. 24., 10:16
A színpadon kívül is világsztárok lesznek a Veszprém Blues Fesztiválon
márc. 23., 20:38