A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Hangoskönyv

2015. december 10., 8:03

A BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. és a Margó Irodalmi Fesztivál idén decemberben közösen útjára bocsátották azt a telefonos hangoskönyv applikációt, amelyen ismert, mai írók –
Dragomán György, Grecsó Krisztián, Tóth Krisztina, Bereményi Géza vagy Lackfi János – egy-egy művét olvassák fel olyan népszerű, javarészt budapesti színházak színészei, mint Básti Juli, Kautzky Armand, Csuja Imre, Kern András, Máté Gábor vagy Mácsai Pál. Az ingyenesen letölthető Hallgass, olvasó! telefonos alkalmazást a Deák téri Földalatti Vasút Múzeumban mutatták be, mely helyszín szimbolizálja a múlt és jelen kapcsolatát, egyúttal felhívja a figyelmet az utazás közbeni kultúrafogyasztás fontosságára.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra, humán területért felelős főpolgármester-helyettes az eseményen elmondta: „Olyan világban élünk, ahol a tudás, az információ jelentősége egyre növekszik, így fontos felhívni a figyelmet a kortárs magyar irodalom remekein keresztül is a digitális irodalom fontosságára.”

Ezért is állt az alkalmazás mellé a Főváros, hogy a kultúrát népszerűsítő kampányát digitális területen is kiterjessze, és a komoly irodalom minden korosztály számára elérhetővé váljon.

„A magyar irodalom sokféle, izgalmas és rólunk szól, szeretnénk a karácsonyi időszakban közlekedők számára ezt bizonyítani” – állítják a Budapestet immár ötödik éve, nyaranta irodalmi programokkal átszövő Margó Irodalmi Fesztivál szervezői. Állításukat igazolja, hogy a Margó egyre népszerűbb, és idén már a nyári programsorozat mellett egy „őszi különkiadás” is zajlott, nagy érdeklődés mellett. A szervezők úgy gondolják, kiemelten fontos, hogy a fesztiválon túl, az év többi napján is könnyen elérhetőek legyenek a hazai kortárs írók művei.

A mobil alkalmazás jövőre frissül, így újabb novellák és költemények kerülnek majd fókuszba annak, aki a Hallgass, olvasó!-val utazik. Az ingyenes, Margó.fm néven futó alkalmazás iOS és Android rendszerű készülékeken egyaránt elérhető.

Facebook.com/Varosarculat
Facebook.com/margofeszt

A hangoskönyv tartalma:

1.      Grecsó Krisztián: Mellettem elférsz (részlet) – Kern András
2.      Tóth Krisztina: A boka története –  Friedenthal Zoltán
3.      Bereményi Géza: Jézus újságot olvas –  Máté Gábor
4.      Kemény Lili: Psyché télikabátban, Téli eső fölszáradása a Városligetben, Kettőnk közül, Titkosírás, Magasfeszültség  – Tenki Réka
5.      Lackfi János: Gavallér Princip karácsonya – Csuja Imre
6.      Dragomán György: Cukor – Mácsai Pál
7.      Nagy Gabriella: Ádvent, Szeretlek – Básti Juli
8.      Sirokai Mátyás: A beat tanúinak könyve – Kautzky Armand