A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Három nővel egy ágyban – megjelent Szilárd, a Quimby zongoristájának új dala

2019. február 14., 10:51

Balanyi Szilárd az anyazenekar mellett SZILÁRD nevű szólóprodukciójával ír dalokat, többek között Galambos Dorina, Kiss Flóra és Schoblocher Barbara közreműködésével. A három énekesnővel közösen most jelent meg legújabb, Just Another Day című klipes daluk.

Balanyi Szilárd, a Quimby zongoristája tavaly új felállással ismét koncertezni kezdett saját neve alatt futó szólóprodukciójával. A lágyabb, mégis dögös pop dalokat zenésztársai mellett (Bátor Bence, Paczári Viktor, Tóth Ádám), régi szerzőtársával, Galambos Dorinával, a Blahalouisiana énekesnőjével, Schoblocher Barbival és Kiss Flórával, azaz Flo-val adja elő. A korábban megjelent Fejemben kiabálsz című dalhoz hasonlóan, a most megjelent Just Another Dayben is Flo énekel, a többiek pedig vokáljukkal teszik még teljesebbé a számot.

Szilárd így mesél a friss szerzeményről: „A dal főszereplője egy nyughatatlan, minden ellen kicsit lázadni vágyó nő, aki persze inkább fejjel megy a falnak és a maga bőrén szeretne tapasztalni, nem a tanácsokra hallgatni. Igazi túlélő típus… A zene alapja az én fejemből pattant ki, hónapokig gyurmáztam a pianínómon, majd a zenekarral (Bátor Bence, Paczári Viktor, Tóth Ádám) feljátszottuk a már kész szerkezetű dalt. Az énekdallamon Dorinával kezdtünk el dolgozni, de végül Flóra találta el a tökéletes énekdallamot, az akkora már Kabarcz Rebeka által megírt szöveggel, a vokálokat pedig Barbi egészítette ki. Így lett teljes a képlet.”

A klipet sinco készítette, a keverést ezúttal is a több Szilárd, illetve Quimby-dalon is dolgozó Bernhard Hahn végezte, a fúvós részekért Subicz Gábor felelt.

Szilárd és zenekara hamarosan turnéra indul a Quimbyvel: a Family Tugedör programja két órás örömzenélés, ahol a tagok Quimby melletti szerelemgyerekei (A Kutya Vacsorája, Aranyakkord, Marlboro Man, SZILÁRD, Kárpáti Dódi Priváti Projekt) is bekerülnek a koncertfolyamba. A turné Rácalmáson indul (beveszik Békéscsabát, Debrecent, Szombathelyet) és a Barba Negrában zárul egy duplakoncerttel.

Quimby: Family Tugedör turné koncertek
02.23. Rácalmás, Rácalmási Rendezvényközpont és Sportcsarnok
03.01. Békéscsaba, Csabagyöngye Kulturális Központ
03.08. Debrecen, Lovarda
03.22. Szombathely, Agora
03.29. Budapest, Barba Negra
03.30. Budapest, Barba Negra

További információ