A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Három városban is megnézheted az idei év Fonogram-díjas felfedezettjét, ZÓRÁT

2022. szeptember 27., 13:07

Amilyen váratlanul került a szemünk elé ZÓRA, ugyanolyan gyorsan be is lopta magát sokak szívébe. Az Iszom a bort című Kollár-Klemencz László dal egyedi feldolgozásával, majd a lelket megremegtető Mámor című saját szerzeményével hamar az érdeklődés középpontjába került. Ennek örömére miniturnéra indul, Budapesten, Pécsen és Salgótarjában láthatod őt a nagyon közeli jövőben.

ZÓRA hosszú idő óta az egyik legjobb dolog, ami a magyar zeneiparral történik” – írták róla. Mély tónusú hangjával, szenvedélyes előadásával és frissítő természetességével először a Magyar Zene Háza teltházas előadótermében találkozhatott a hazai közönség idén tavasszal.

2022-ben ZÓRA kapta az év felfedezettjének járó Fonogram-díjat, és jelölést kapott az év női előadója Petőfi-díjra is. A magyar amerikai énekes-dalszerző zenéje kapcsán nehéz eldönteni, hogy alternatív vagy mainstream, ugyanis mindkettőnek kiváló. ZÓRA egy szál zongora kíséretével is fenn tudja tartani a figyelmet; a dalok közti spontán közvetlenség, játékosság igazán személyre szabott élményben részesíti a közönségét. Előadói sokszínűségét az Ördögkatlan Fesztivál nézői is élvezhették, az idei rendezvényen ugyanis Urbányi Zóra volt a Kollár-Klemencz László Kamarazenekar női énekese.

ZÓRA 2022. szeptember 30-án az A38 hajón ad koncertet, ahol a már ismert magyar és angol nyelvű saját dalok mellett a hamarosan megjelenő új szerzeményekből is ízelítőt kap a közönség. Az esemény különlegessége, hogy három profi zenész kíséretében eddig soha nem hallott produkciót láthatunk.

Október 5-én Pécsen a Zsolnay Negyed E78 koncerttermében adja első vidéki koncertjét. ZÓRA a Magyar Zene Házában egy zongorakísérettel is betöltötte és megtöltötte a nagytermet, és a közönség teljes figyelmét magával ragadta természetes közvetlenségével és szuggesztív előadásával: ugyanez várható Pécsett is

Október 13-án Salgótarjánban, a József Attila Művelődési Központ Üvegcsarnokában az „Őszi ST-k” programsorozat keretében talákozhattok a salgótarjáni kötődésű Urbányi Zórával, meghívott vendége a trombita virtuóz Barabás Lőrinc lesz!

Ne hagyjátok ki ezt a személyes zenei élményt Zórával!

További információ és jegyek.

Itt vannak a 2023-as Kolorádó Fesztivál első nevei!
dec. 7., 16:00
Új lemezzel tér vissza Budapestre a The Subways!
dec. 7., 15:40