A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Hatalmas aratás jön a Facebookon

2015. július 12., 16:07

Nekifut a szerzői jogoknak és reklámdömpinget szabadít a felhasználókra a zenei streaming szolgáltatással bővülő kék közösségi oldal.

A feltöltött videók megfejésével venné kezdetét a Facebook bevonulása az online zeneszolgáltatók piacára. A Music Week forrásai szerint a folyamat előkészítése a közösségi oldalnál már hónapok óta zajlik, s bár hivatalos bejelentésre még nem került sor, szinte biztosra vehető, hogy a feltöltött videók jogdíj-és reklámbevételei kerülnek először górcső alá.

Opening_gE3LBJE

A források szerint a Facebook a YouTube -tól némiképp eltérő módon az oldalra kerülő videók tényleges jogtulajdonosait szándékozik nézettségarányosan kifizetni. A feltöltő személyétől függetlenedő rendszertől részben a nem jogtiszta, kalózfelvételek kikopását várják. Mivel az ingyenes streaming szolgáltatók bevéteinek zömét a tartalomba ékelt reklámok bevételei adják, a Facebook gazdasági terjeszkedéséből az átlag felhasználó sajnos mindössze a videók előtti, esetleg azokat megszakító reklámok elburjánzását fogja érzékelni.

iPhone Apple Headphones Beats 2

Az IST IST Budapestre is elhozza poszt-punk dalait
máj. 27., 13:33