A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Hatalmas kitárulkozás lett az Ugly, Slowthai most megjelent új albuma

2023. március 5., 18:47

A 28 éves brit rapper, Tyron Kaymone Frampton, vagyis Slowthai március 3-án, pénteken megjelent harmadik nagylemeze (Ugly) még előzőnél is kitárulkozóbb lett. Az önértékelési problémák, az ADHD és a drogok után ezúttal a karantén időszaka, az apaság, a terápia, és a józan napok késztették Slowthait a még komolyabb szembenézésre, meg arra, hogy megmutassa, sokkal több van benne, mint azt a legtöbben gondolják.

„Az első albumomon elmeséltem, honnan jöttem, és hogy mit tudok a világról. A második arról szólt, ami éppen az adott pillanatban fontos volt számomra és foglalkoztatott engem. Ez a lemez pedig teljes mértékben én vagyok – ahogyan most érzem magam, és aki még lenni szeretnék… Azt hiszem, az elmúlt években ezért dolgoztam. Nem számít, mások mit gondolnak rólad, mindig hűnek kell maradnod saját magadhoz és tisztelni magadat. Ezért tetováltattam én is az arcomra az album címét: hogy ne felejtsem el szeretni saját magam ahelyett, hogy azon izgulnék, hogyan tudok majd megfelelni mások elvárásainak” – mondja Slowthai az új lemez kapcsán, melynek címe szójáték: az UGLY a„U Gotta Love Yourself”, vagyis a „Szeretned kell önmagad” rövidítése.

Fotó: George Muncey

Az Ugly zeneileg is változatosabb, és a korábbiaknál is nagyobb betekintést ad Slowthai világába: a hiphop punk-, rock-, és elektronikus zenei elemekkel keveredik tizenkét hallatlanul izgalmas dalban. A közreműködők listája szintén nagyon sokszínű: feltűnik egy-egy dalban Shygirl, Taylor Skye (Jockstrap), Jacob Budgen (Beabadoobee), Liam Toon, és Tyron régi barátai, a Fontaines D.C. is. Slowthai producertársai Dan Karey (Kae Tempest, Fontaines D.C., Black Midi) és Kwes Darko (Sampa The Great, Blue Daisy) voltak.

Szerző:
Címkék: