A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Hatchie: Stay With Me – újabb klipdal az ausztrál dream pop hercegnőtől

2019. április 2., 18:10

Az 1993-ban Harriette Pilbeam néven anyakönyvezett ausztrál basszusgitáros-énekesnő Hatchie az indie rockos Babaganouj kvartett és a Go Violets csajzenekar után 2017-ben lépett dalszerző-elődóként szólópályára, ahol már a nyolcvanas-kilencvenes évtized shoegaze és dream pop hangzásai felé fordult. A 2018 tavaszára összeállt ötszámos Sugar & Spice EP-je és őszi Adored kislemeze után idén a Without A Blush videójával jelentette be június 21-re várható Keepsake című első albumát, melyről második beharangozóként most itt a Stay With Me klipdal is.

Az ifjú művésznő a nagy kedvenceinek sorában (Kate Bush, Cocteau Twins, Lush, Chairlift, Wolf Alice stb.) olyan popénekesnőket is említett, mint Carly Rae Jepsen vagy Sky Ferreira – és legújabb kislemezdaláról is az utóbbinak a számai juthatnak leginkább eszünkbe (főleg a 2012-es Everything Is Embarrassing sláger, melynek a sztárproducer Ariel Rechtshaid mellett Blood Orange volt a zeneszerzője). Hatchie elmondása szerint az első albuma eklektikus anyag lesz az indusztriális hangzásoktól a new wave-en át a szofisztikált popdalokig, és most a korábbiaknál táncosabb Stay With Me-vel is ez utóbbi végletre mutat egy példát (a klipet pedig ismét Joe Agius rendezővel forgatta).

.
az album borítója és számlistája:

Hatchie: Keepsake (2019)

Not That Kind Of Girl
Without A Blush
Her Own Heart
Obsessed
Unwanted Guest
Secret
Kiss The Stars
Stay With Me
When I Get Out
Keep

.
Hatchie ezen az januári videón a szintén ausztrál Hockey Dad surf rock duó (a gitáros-énekes Zach Stephenson és a dobos Billy Fleming) társaságában énekli Macy Gray 1999-es I Try slágerét a Triple J rádió Like A Version szériájában:

Idles-, Soccer Mommy- és Starcrawler-számok a Dark Nights: Death Metal Soundtrack albumon
jún. 18., 5:59
Efterklang: Living Other Lives – videoklip az új Windflowers album és a budapesti koncert elé
jún. 17., 17:56
Strange As Angels – a Cure dalai Chrysta Bell és a Nouvelle Vague-vezér Marc Collin átiratában
jún. 16., 16:50
The Killers feat. Bruce Springsteen: Dustland +FRISSÍTÉS: közös videoklip a nagy példaképpel
jún. 16., 6:15